Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 10.000 de lei date doar în trei ore de Poliția Locală; care au fost neregulile constatate

Trei ore de controale, sute de persoane abordate, 32 de procese verbale întocmite și amenzi de 10.000 de lei. Acesta este bilanțul Poliției Locale în prima parte a zilei de astăzi.

Amenzi de 10.000 de lei date doar în trei ore de Poliția Locală; care au fost neregulile constatate
Comentează 0

„În dimineața zilei de 15.10.2020, 10 echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat respectarea normelor de protecție împotriva COVID19 în stații de tramvai, piețe, supermarketuri, mall-ul din Arad, magazine de bricolaj și alte locații publice din municipiu. În primele trei ore ale acțiunii, au fost abordate sute de persoane și s-au aplicat 32 de procese verbale, amenzile aferente totalizând 10.000 lei. Cea mai des întâlnită contravenție a reprezentat-o nepurtarea ori purtarea incorectă a măștii de protecție (sub bărbie sau doar peste gură). Incidența relativ ridicată a acestui tip de comportament chiar și în rândul personalului comercial a făcut ca  o parte semnificativă din sancțiuni să fie aplicate acestor angajați care interacționează cu un mare număr de arădeni”, susțin reprezentanții Poliției Locale.

Potrivit acestora, la orele prânzului, verificarea în masă a locațiilor amintite, la unele dintre ele de două ori, a avut drept efect inclusiv severitatea în creștere a agenților de pază de la firmele ce asigură respectivele locații publice, aceștia manifestând o atenție sporită față de conduita protectivă a clienților și personalului magazinelor.

„Consecventă eforturilor de reducere a incidenței comportamentului iresponsabil al unora dintre concetățenii noștri în spațiul public, Direcția Generală Poliția Locală va continua zilnic verificările în zonele menționate. În următoarele zile, pe listă se vor alătura și spațiile din proximitatea/incinta unităților de învățământ. Agenții constatatori vor aplica Legea nr.55/2020 inclusiv în civil, pentru a descuraja predispoziția constatată la unele persoane de a se conforma normelor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 doar atunci când sesizează prezența oamenilor în uniformă în proximitate”, mai spun polițiștii locali.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite