Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi cu repetiţie pentru un pierde-vară intrat în atenţia Poliţiei Locale

Un individ din judeţul Bihor care a călcat de mai multe ori pe bec la Arad a intrat în vizorul Poliţiei Locale. Având în vedere că după primele sancţiuni nu i-a venit mintea la cap, şirul amenzilor a continuat să curgă.

Amenzi cu repetiţie pentru un pierde-vară intrat în atenţia Poliţiei Locale
Comentează 0

„Joi, 29 septembrie a.c., în jurul orei 14,30, în Piața Arenei, numitul A.G., 29 ani, cu domiciliul în comuna Abrămuț, sat Petreu, județul Bihor, a fost surprins de polițiștii locali arădeni agresând verbal patru minore care așteptau autobuzul, adresându-le cuvinte și expresii jignitoare. În continuarea faptelor sale, luni, 3 octombrie în zona teatrului, același A.G., s-a îndeletnicit cu filmarea polițiștilor locali aflați în exercițiul funcțiunii, în timp ce interceptau o persoană turbulentă, care urla în stația de taxi și «împărțea» injurii, inclusiv la adresa lor.

Filmarea postată în spațiul public, conține comentarii neadevărate și neverificate ale lui A.G. la adresa poliției locale, în referire la desfășurarea evenimentului, fapt ce poate produce prejudicii de imagine administrației arădene.

În ziua următoare, același A.G. aflat în continuare pe străzile orașului nostru, fără o îndeletnicire care să-i ocupe timpul, mânca nestingherit semințe, aruncând cojile pe stradă.  În drumul său, a întâlnit, însă, patrula de polițiști locali care supravegheau zona respectivă.

Istoricul contravențional al acestui individ relevă faptul că este deja client vechi al poliției locale din Arad, având înregistrate în ultimii doi ani nouă procese verbale de contravenție pentru diverse fapte săvârșite pe raza municipiului, deși nu provine din județul nostru. El și alții asemenea lui, se află de mai multă vreme sub atenta monitorizare a polițiștilor locali, în preocuparea lor de a împiedica încãlcarea de către aceștia a graniței dintre contravenient și infractor.

Rezultat al ultimelor isprăvi săvârșite, sancțiunile aplicate s-au concretizat în amenzi contravenționale însumând 3.000 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și ale HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

Un aspect ce trebuie luat în considerare rezidă în faptul că sumele rezultate din aplicarea tuturor amenzilor aferente faptelor antisociale săvârșite de A.G. în municipiul Arad se vor face venit la localitatea unde are acesta domiciliul, conform prevederilor legale actuale. În cazul său, ca și al altor indivizi din afara localității, prezenți pentru perioade variabile în oraș, împiedicarea producerii altor prejudicii la adresa comunității noastre ține de verificarea condițiilor în care i se asigură cazarea și întreținerea curentă în municipiu, cu participarea/acordul sau toleranța unor persoane fizice ori juridice înregistrate în UAT Arad, care pot fi responsabilizate contravențional în relația cu administrația publică locală”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Aceştia au ţinut să precizeze că, începând cu luna septembrie, efectivele de ordine publică ale Poliției Române și Poliției Locale din municipiu au intensificat colaborarea destinată identificării și documentării componentei infracționale a comportamentului ilicit desfășurat de cei mai vizibili dintre contravenienții care, în mod curent, tulbură ordinea și liniștea publică în oraș, în registru contravențional. „Stabilirea eventualei răspunderi penale a acestora va permite îndepărtarea de pe domeniul public a turbulenților sosiți de la mari distanțe, fără a se mai aștepta demersurile - adesea lipsite de eficiență - ale altor administrații locale ce ar încasa fondurile din amenzile aplicate de poliția locală din Arad”, au ţinut să menţioneze poliţiştii locali.

        

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite