Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amendă maximă la Șicula pentru lipsa acordului de mediu la Aqua Park; terenul trebuie adus la starea inițială

Comisarii Gărzii de Mediu Arad au pus picioru-n prag la Șicula, acolo unde lucrările ce vizau construirea unui Aqua Park au început fără deținerea acordului de mediu. A fost aplicată o amendă de 100.000 de lei, adică amenda maximă, și s-a dispus aducerea terenului la starea inițială, adică demolarea clădirilor care au fost ridicate ilegal, spargerea platformelor betonate și acoperirea gropilor săpate pentru bazine.

Amendă maximă la Șicula pentru lipsa acordului de mediu la Aqua Park; terenul trebuie adus la starea inițială
Comentează 6

„Începerea unei investiţii fără deţinerea acordului de mediu aşa cum este reglementat în Legea 292/2018-privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, atrage nu doar aplicarea unei sancţiuni contravenţionale semnificative ci şi dispunerea ca măsură complementară a aducerii terenului la starea iniţială. În urma unei sesizări înregistrate la Gardă Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Arad în care se semnala începerea unei investiţii fără a deține act de reglementare privind impactul proiectului asupra mediului, o echipă de comisari s-a deplasat în localitatea Șicula, unde au constatat că au fost demarate lucrările pentru realizarea unui Aqua Park.

S-a aplicat amenda contravenţionala de 100.000 lei și s-a dispus și măsura complementară prevăzută de legislația în vigoare, respectiv aducerea terenului la starea inițiala”, susțin reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

Din informațiile noastre, firma care a vrut să facă un Aqua Park în comună este din Șicula, iar patronul acesteia se grăbea pentru a termina mai repede lucrarea. Le-ar fi spus comisarilor de mediu că nu vede nicio problemă în lipsa acordului de mediu din moment ce el nu poluează. Legea este însă lege pentru toată lumea, iar acum este bun de plată. În plus, dacă nu aduce terenul la starea inițială, riscă dosar penal.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite