Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amendă contravențională și două sesizări penale în cazul unei case mansardate de pe Căpitan Ignat

Pe strada Căpitan Ignat, o casă având regim de înălțime S+P+2 E, autorizată în anul 1993 și vândută ultimului proprietar în anul 2017, a început să fie „îmbunătățită” prin mansardare în anul 2022, fără deținerea autorizației necesare în acest sens.

Amendă contravențională și două sesizări penale în cazul unei case mansardate de pe Căpitan Ignat
Comentează 0

„Polițiștii locali cu atribuții privind disciplina în construcții s-au autosesizat în luna septembrie a acestui an, descoperind la fața locului demolarea acoperișului de la corpul de clădire existent și construirea parțială a unei mansarde având pereții perimetrali din cărămidă și centura din beton armat. Pentru nedeținerea autorizației de mansardare, proprietarul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.500 lei, cf.art.26 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, dispunându-i-se și oprirea imediată a lucrărilor.

La începutul lunii octombrie, s-a reluat verificarea pe teren, stabilindu-se că lucrările au continuat și cu realizarea unei șarpante din lemn peste mansarda nou realizată, fapt ce a determinat polițiștii locali să înainteze sesizare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Ulterior datei de 12 octombrie 2022 s-a constatat continuarea lucrărilor de către o echipă de 6  muncitori, aspect ce a determinat sosirea unei echipe de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, ale căror verificări au fost asistate de un echipaj de ordine publică al Poliției Locale.  În paralel, după ce au remarcat apariția unui perete-calcan, realizarea parțială a învelitorii cu țiglă peste șarpanta nou creată, precum și noi pereți din cărămidă tip porotherm, polițiștii locali au decis întocmirea unei noi sesizări penale, pentru continuarea lucrărilor neautorizate.

Situația continuă să se afle în atenția agenților constatatori ai DGPL, ale căror demersuri vor fundamenta opțiunile de natură administrativă ale structurii de urbanism din Primărie în referire la finalizarea dosarului respectivei construcții neautorizate”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

        

                                                        

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite