Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ambasada Suediei, o nouă reacție în cazul mașinii anti-PSD. În ce condiții sunt valabile plăcuțele

Agenția suedeză de Transport, prin Ambasada Suediei, a transmis că plăcuțele personalizate de înmatriculare sunt valabile, însă fiecare stat UE pe care-l tranzitează șoferul poate decide dacă le acceptă sau nu.

Ambasada Suediei, o nouă reacție în cazul mașinii anti-PSD. În ce condiții sunt valabile plăcuțele
Comentează 0

Ambasada Suediei reacționează din nou în cazul bărbatului care și-a pus plăcuțe personalizate la mașina înmatriculată în acest stat scriind ”M..e PSD”.

Plăcuțele sunt valabile, însă roprietarul autoturismului cu numărul personalizat de înmatriculare trebuie să aibă la el și numerele originale, susține Ambasada.

”Proprietarii care au mașini cu plăcuțe personalizate trebuie să aibă la ei și numerele de înmatriculare originale. Fiecare țară decide dacă acceptă sau nu plăcuțele personalizate. Autoritățile suedeze nu pot influența această decizie”, anunță Agenția suedeză de Transport.

Luni, poliţiştii de la "Rutieră" i-au reţinut şoferului permisul şi celebrele plăcuţe de înmatriculare, despre care agenţii spun că ar fi ilegale.

Motivul? Numărul de înmatriculare conţine doar litere, nu şi cifre. Autorităţile noastre le contrazic astfel pe cele suedeze, care spun că numerele personalizate sunt valabile pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Ce spune Poliția, într-un comunicat:

"Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal.

În continuare, polițiștii subunității noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situației de fapt și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene".

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide