Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ambasada Suediei, reacție fabuloasă după discursul lui Donald Tusk în română

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a rostit un discurs senzațional la Ateneul Român, în limba română, discurs apreciat de toată lumea.

Ambasada Suediei, reacție fabuloasă după discursul lui Donald Tusk în română
Comentează 0

Donald Tusk și-a încheiat speech-ul cerându-le românilor să apere statul de drept "la fel ca Helmuth Duckadam la Sevilla”.

"Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europei la fotbal de la Sevilia, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins FC Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice - libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia.

Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu. Vă mulţumesc'', a spus Donald Tusk, într-o română perfectă.

Ambasada Suediei la Bucureşti a reacționat printr-o postare pe pagina de Facebook a unui video cu imagini de la meciul din finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, din 1986, Steaua - Barcelona, cu penalty-urile apărate de Helmut Duckadam. Steaua a cucerit, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni.

Ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România a avut loc aseară, la Ateneul Român, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a președintelui Consiliului European, Donald Tusk, a preşedintelui României, Klaus Iohannis, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi a premierului Viorica Dăncilă.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite