Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alina Bica, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Videanu, achitat

Fosta șefă antimafia, Alina Bica, a fost condamnată marți la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă, dar Alina Bica este fugită din țară, cel mai probabil în Costa Rica. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat.

Alina Bica, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Videanu, achitat
Comentează 0

Alina Bica a primit sentinţa în Costa Rica, unde s-a refugiat alături de Elena Udrea. Recent, Nicoleta Tender, soția controversatului om de afaceri Ovidiu Tender, a spus că Bica nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci a ajuns în Panama.

În acest dosar, Bica a fost acuzată că l-a favorizat pe Adriean Videanu. Videanu a fost achitat de judecători.

Tot marți, instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu, în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Și această decizie este definitivă.

Bica fusese condamnată în ambele dosare în fază de fond, la trei ani și 6 luni de închisoare și la 4 ani de închisoare.

Într-un al treilea dosar, în care este implicată Alina Bica, privind despăgubirea frauduloasă a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), Înalta Curte ar putea pronunța sentința, în faza de fond a procesului, pe 29 iunie.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite