Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alexia, o fetiță de 11 ani din Arad, are nevoie de 50.000 de euro pentru a fi operată în străinătate; i s-a descoperit o tumoră malignă osoasă

Alexia Miklos este o fetiță de 11 ani, elevă în clasa a IV-a, care a avut parte în toamna aceasta de o veste îngrozitoare. În urma unor investigații medicale, RMN, PET-CT, la care a fost supusă după ce a simțit că o doare umărul stâng, a fost diagnosticată cu tumoră malignă osoasă. Acum este internată în secția de hemato-oncologie a Spitalului de copii Louis Țurcanu din Timișoara și are nevoie de ajutorul nostru.

Alexia, o fetiță de 11 ani din Arad, are nevoie de 50.000 de euro pentru a fi operată în străinătate; i s-a descoperit o tumoră malignă osoasă
Comentează 2

„Se confirmă prezența unui proces tumoral osteosclerotic de 13/8/7 cm, centrat pe metafiza proximală a humerusului stâng. Formațiunea se extinde invaziv în părțile moi învecinate prin reacție periostala exuberantă”, se arată în rezultatul unui examen PET/CT la care a fost supusă Alexia luna trecută.

În România, o operație ar însemna amputarea brațului

Dacă în România, o operație ar însemna amputarea brațului, există șanse ca medicii din străinătate să o opereze, să extirpe tumora și să-i salveze brațul. „Am luat legătura cu medicii din Viena, care ne-au spus că avem nevoie de 50.000 de euro pentru o operație. Din păcate, operația nu se poate realiza la Viena din cauza COVID-19. Încercăm să-i trimitem dosarul în mai multe țări, în speranța că vom găsi o clinică unde să poată fi operată și să i se salveze și brațul. Costurile pot să difere, în funcție de țară, dar din câte am înțeles, peste tot costul unei operații de acest fel este de aproximativ 50.000 de euro. Ceea ce ar mai putea fi în plus ar fi costurile tratamentului. Încercăm în Ungaria, în Turcia, peste tot”, ne-a povestit Florentina Miklos, mama Alexiei.

Cum a fost descoperită tumora

Florentina Miklos susține că totul a început în septembrie, când pe Alexia a început să o doară puțin mâna, drept pentru care familia a făcut programare la o clinică din Arad. „În timp ce așteptam să ne vină rândul la programare, a început să i se umfle umărul stâng. Inițial ne-am gândit că este din cauza unei lovituri. Nu a fost însă așa. La jumătatea lunii septembrie am făcut o radiografie. Când au văzut rezultatul, medicii de la Arad ne-au spus că este vorba despre o tumoră și ne-au trimis la Timișoara, la Spitalul Louis Țurcanu. În 2 octombrie s-a făcut prima biopsie. Am așteptat rezultatul aproape cinci săptămâni. Nu am primit niciun diagnostic, spunându-ni-se doar că este vorba despre celule canceroase. Prima probă din biopsie a fost trimisă și la București, de unde ni s-a spus că sunt celule canceroase și că ar putea fi vorba despre sarcom Ewing. La a doua biopsie a fost prelevată o probă mai mare, care a fost trimisă direct la Onco Teem București. În mai puțin de două săptămâni ne-a venit rezultatul: osteosarcom convențional. Problema este că e și cu metastaze”, a mai povestit mama Alexiei, care a ținut să precizeze că fetița face din 9 decembrie chimioterapie, tratament care se va întinde pe perioada a 11-14 săptămâni.

Cei care doresc să o ajute pe Alexia să treacă peste această grea încercare, o pot face donând în conturile:

RO71RNCB0635030022980019 - EURO

RO28RNCB0635030022980017 - LEI

Titular conturi Roșca Flore (bunicul Alexiei).

Supereroii Alexiei

Împreună cu câteva prietene inimoase, familia a realizat o pagină pe Facebook intitulată Supereroii Alexiei, unde sunt postate informații cu privire la starea de sănătate a fetiței și cu privire la conturile în care se pot face donații.

 

 

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite