Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alexander McQueen sau lupta cu demonii interiori

Alexander McQueen sau lupta cu demonii interiori
Comentează 0

Alexander McQueen, unul dintre cei mai excentrici și admirați designeri, prin prisma geniului și misticismului său, a reușit sâmbătă, 13 aprilie, la Cinema ARTA, sa creeze într-adevăr starea! ,,Când creez o colecție, vreau sa provoc extaz, fiori pe șina spinării. Vreau infarct. Vreau ambulanțe.” spunea Alexander McQueen, considerat unul din cei mai vizionari tineri creatori ai generației sale.

Biografia artistului a reușit sa provoace furori și fiori, fiind un adevărat basm modern cu nuanțe gotice, in care viața lui McQueen ne-a fost meticulos expusă. Oglindind îndrăzneala, excentricul și ineditul creațiilor sale, filmul este revelația lumii lui interioare și a tot ce ținea de extravagantul și avangardistul Alexander McQueen.

,,Un festival vizual uluitor”(Vogue) și ,,un atent portret al maestrului cutezanței în modă”(The Guardian), documentarul in regia lui Ian Bonhote și Peter Ettedgai a fost selectat la numeroase festivaluri de prestigiu, inclusiv la Tribeca Film Festival, Hot Docs Canadian International Documentary Festival și BAFTA Awards.

 

Maria Marchiș

(cinefil împătimit)

 

Galerie foto (52)


Scrie un comentariu

trimite