Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă! Gripa face ravagii. Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad - 14 decese și sute de internări!

Numărul persoanelor ucise de gripă crește de la o zi la alta! Încă două persoane au murit ca urmare a complicațiilor apărute din cauza infecției gripale. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 14. 

Alertă! Gripa face ravagii. Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad  - 14 decese și sute de internări!
Comentează 0

Crește numărul deceselor cazate. Numărul bolnavilor uciși de gripă a ajuns la 14!

Încă TREI oameni au murit din cauza gripei. În total, virusul a luat 14 vieți în acest an. Și nu este singura cifră alarmantă! În ultimele șapte zile, numărul virozelor respiratorii a depășit 90 de mii. Ne apropiem de epidemie, spun medicii, care sunt tot mai îngrijorați.

Ultima victimă a gripei avea 71 de ani din București și nu era vaccinat antigripal.

Tot astăzi, un bărbat de 69 de ani și-a pierdut viața la un spital din Timiș din cauza gripei, acesta fiind al 13-lea caz de deces din acest sezon.

O femeie de 81 de ani a murit ca urmare a complicațiilor apărute din cauza gripei, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în cursul nopții de joi către vineri, anunță realitateadearad.net

Conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, femeia care nu fusese vaccinată, nu s-a prezentat la medic după primele simtome, alegând să se trateze la domiciliu, iar când a mers la spital, a ajuns în stare foarte gravă, fiind internată la secția de terapie intensivă.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, în acest sezon rece, în contextul gripei, în județul Arad au decedat, în total, 4 persoane… 3 bărbați cu vârste de 33, 82 și 40 de ani și femeia de 81 de ani.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Prahova a murit din cauza gripei, numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal ajungând la 11, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. Au fost comunicate cinci decese confirmate cu virus gripal în ultima săptămână, iar de la începutul sezonului 2018 - 2019 au fost înregistrate 11, conform INSP.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite