Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două licee din Târgoviște, evacuate după o amenințare cu bombă. "Am fost chemați la negocieri"

Alertă cu BOMBĂ în această dimineață la un liceu din Târgoviște: zeci de mascați intervin în aceste momente. La fața locului s-au deplasat și lucrători SRI. Instituția Prefectului Dâmbovița informează că, în această dimineață, a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște, altfel cele două licee urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.

Două licee din Târgoviște, evacuate după o amenințare cu bombă.
Comentează 0

Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că într-unul din liceele dâmbovițene a fost amplasată o bombă.

UPDATE. Instituția Prefectului-județul Dâmbovița informează că, în această dimineață a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște. În caz contrar, două licee din Târgoviște – Colegiul Național "Constantin Carabela și Liceul de Artă "Bălașa Doamna" – urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmbovița, care a intervenit în direct la Realitatea TV, s-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

- See more at: https://www.realitatea.net/alerta-cu-bomba-la-un-liceu-din-romania-zeci-de-masca-i-intervin-in-aceste-momente_2045816.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb#sthash.teVSxhKO.dpuf

"Suntem prezenti la un liceu din Târgoviște la solicitarea poliției. Poliția a primit un apel anonim de amenințare cu bombă și ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fața locului și întreprindem toate măsurile standard", au declarat surse SRI potrivit Realitatea.net.

Conform presei locale, un mesaj trimis la Jandarmerie în această dimineață anunța că ar fi fost pusă o bombă la Liceul Balșa Doamna din Târgoviște.

Cursurile au fost oprite inclusiv la colegiul Carabella din localitate, iar zeci de mascați intervin în aceste momente pentru a verifica dacă alerta este una reală sau falsă.

Informația a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar Dâmbovița, potrivit targovistenews.ro. Autoritățile au încercuit zona și nu permit trecătorilor să se apropie până când verificările nu sunt finalizate.

Zona liceului este împânzită de poliţişti, mascaţi, pompieri şi lucrători SRI, scrie și Gazeta Dambovitei. Alarma s-ar dat în această dimineaţă, când elevii nu au fost lăsaţi să intre la cursuri.

Unii dintre profesori spun că ameninţarea a fost reală, dar sunt şi persoane care afirmă că totul nu este decât un exerciţiu.

Sursa foto: GazetaDambovitei.ro.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite