Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alegerile parlamentare confirmă: PNL este partidul numărul 1 în municipiul şi judeţul Arad

Liderii PNL au prezentat o analiză a alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Preşedintele Gheorghe Falcă preferă să vadă „partea plină a paharului”, chiar dacă admite că unii liberali sunt dezamăgiţi: puterea în Parlament nu va mai fi deţinută de PSD. Se poate construi o majoritate de guvernare în jurul PNL care să producă efecte pozitive pentru cetăţeni. Aşteptările vizează creşterea nivelului de trai, prin crearea de noi locuri de muncă bine plătite pentru tineri, respect şi pensii mai mari pentru părinţi şi bunici, care să le aducă „linişte în această etapă a vieţii”. De asemenea, Gheorghe Falcă aşteaptă realizarea marilor proiecte (modernizarea liniei ferate Arad – Timişoara şi drumul expres Arad – Oradea) şi sprijin pentru proiectele de dezvoltare locale.

Alegerile parlamentare confirmă: PNL este partidul numărul 1 în municipiul şi judeţul Arad
Comentează 1

Preşedintele executiv PNL Iustin Cionca a prezentat rezultatul alegerilor în judeţ. Astfel, PNL a câștigat în 46 de UAT (din cele 78), PSD a câștigat 25, UDMR în 6, USR în o localitate (cu diferenţă de 0,1%). În localitățile cu peste 1000 de voturi valabil exprimate PNL a câștigat în municipiul Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Pecica, Sântana, Sebiș, Macea, Buteni, Ghioroc, Gurahonț, Șagu, Șiria, Vinga, Vladimirescu, Zimandu Nou. Procentual, PNL Arad a obținut cele mai bune rezultate la: Șilindia 60,54%, Pleșcuța 50%, Socodor 46,6%, Bârsa 44,8%, Hălmăgel 43,1%, Cermei 42,5%, Ghioroc 42,4%, Buteni 42,1%, Șepreuș 41,9%, Frumușeni 41,8%.  Iustin Cionca ar fi dorit un rezultat mai bun pentru PNL, apropiat de alegerile locale, dar a contestat categoric pretenţia PSD de a fi câştigat alegerile. „Domnul Fifor a fost cap de listă pentru Consiliul Judeţean şi a primit 9,7%, acesta este scorul său. Acum a beneficiat de un val naţional pentru care nu are niciun merit. Vor fi în opoziţie în următorii ani”, a spus Iustin Cionca.

În urma alegerilor de duminică, PNL Arad va trimite în Parlament doi deputați, Glad Varga și Sergiu Bîlcea și un senator, Ioan Cristina, existând și posibilitatea ca în urma redistribuirii să obțină și al treilea loc de deputat.

Glad Varga şi Sergiu Bîlcea, aleşi în Camera Deputaţilor, au mulţumit votanţilor din Arad, echipei şi susţinătorilor PNL care au muncit într-o campanie electoraală dificilă. Ei au reamintit angajamentele asumate, de a sprijini proiectele Aradului şi reformele în administraţie sau politicile de mediu. „În primul rând doresc să mulțumim arădenilor care s-au prezentat la vot și totodată celor care au ales să voteze cu Partidul Național Liberal. Vreau să mulțumesc și eu în calitate de candidat și în numele colegilor care au candidat la Camera Deputaților și la Senat, fiecărui membru, militant, simpatizant, ales local pentru tot efortul depus în campania electorală. Vreau să mulțumesc și eu pentru încrederea acordată și vă asigur că voi sprijini în continuare proiectele Aradului la fel cum voi lupta în continuare pentru protejarea mediului înconjurător. Săptămâna trecută, alături de colegi, am semnat un angajament cu cetățenii, am pus mâna pe Constituție și pe Biblie și vă asigur că voi respecta și voi munci pentru prevederile trecute în acel angajament, a declarat deputatul Glad Varga.

Am stabilit cinci proiecte majore, care vor avea impact în comunitatea noastră. Și aici mă refer la drumul expres Arad-Oradea, Cetatea Aradului, Centura de Sud-Est, modernizarea căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș și nu în ultimul rând podul peste Mureș de pe strada Andrei Șaguna. Sunt cinci proiecte importante care vor schimba Aradul în următorii ani”, a ținut să precizeze Sergiu Bîlcea.

Cu privire la votul obţinut de alţi competitori electorali, Gheorghe Falcă a precizat că „cetăţenii au întotdeauna dreptate” şi că a învăţat să respecte alegătorii şi oamenii politici ai celorlalte partide.

Majoritate în CLM compusă din PNL, PMP și UDMR

Liderii PNL au făcut precizări legate de constituirea majorităţii în Consiliul Local Municipal, la întrebarea jurnaliştilor. Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a precizat că s-a constituit o majoritate locală cu PMP şi UDMR, după refuzul iniţial al USR. PNL ca partid câştigător al alegerilor este ferm în desemnarea unui viceprimar. Primarul Bibarţ şi Gheorghe Falcă spun că PNL este deschis spre o majoritate largă, negocierile urmând să fie redeschise cel mai probabil începând de sâmbătă, după stabilirea mandatelor parlamentare şi conturarea unei majorităţi parlamentare. 

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite