Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. SONDAJ IRES. Cât de interesați sunt românii de alegeri

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. SONDAJ IRES. Noi date despre alegerile prezidențiale. Doar 26% din români sunt foarte interesați de scrutinul din acest weekend, arătă ultimele date ale sondajului IRES. Conform aceleiași cercetări sociologice, doar 10% spun că și-au schimbat intenția de vot în urma campaniei.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. SONDAJ IRES. Cât de interesați sunt românii de alegeri
Comentează 0

Conform sondajului IRES, la întrebarea Cât de interesat sunteți de alegerile prezidențiale de duminică?, doar 26% din români au răspuns că sunt foarte interesați, 32% se arată destul de interesați, iar 14% au răspuns că nu sunt deloc interersați.

Respondenții au fost întrebați și de ce nu merg la vot și care sunt principalele DOUĂ motive pentru care probabil sau sigur nu vor vota. 15 procente au răspuns că nu-i interesează politica și alegerile, tot 15% nu au încredere în niciun candidat și 14% din ei au răspuns că vor fi plecați din localitate în ziua alegerilor, deși își pot exercita dreptul în orice secție.

Același sondaj a evidențiat și faptul că românii se lasă foarte greu influențați de mesajele transmise de candidați în campania electorală. 55% din respondenți au spus că nu și-au schimbat intenția inițială de vot, iar 19% dintre ei au fost determinați să meargă la vot în urma campaniei.

Se pare că starea materială a românilor înaintea alegerilor e destul de proastă. La întrebarea Cât de mulțumiți sunteți în general de felul în care trăiți?, cei mai mulți dintre oameni, 38%, au răspuns că sunt destul de mulțumiți, alți 37% se arată nu prea mulțumiți și doar 7% sunt foarte mulțumiți de viața pe care o duc.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eșantion de 2.400 de persoane cu drept de vot, în perioada 1-5 noiembrie. Marja de eroare este de plus minus 2%.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite