Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alegeri 2020. Lista celor care nu pot candida în toamnă, publicată de Agenția Națională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că lansează o listă cu persoanele care nu pot candida la alegerile locale din 27 septembrie 2020, aflați în incompatibilitate sau în conflict de interese. Agenția a activat pe pagina sa de internet o secţiune dedicată alegerilor locale din luna septembrie 2020 pentru creşterea nivelului de transparentizare şi de prevenire a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese.

Alegeri 2020. Lista celor care nu pot candida în toamnă, publicată de Agenția Națională de Integritate
Comentează 0

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat, într-un comunicat de presă, că a actualizat lista persoanelor „care au interdicţia de a ocupa o funcţie aleasă timp de trei ani conform art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010, punând la dispoziţia publicului date şi informaţii cu privire la peste 500 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv şi irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese: https://bit.ly/2DPeVLd".

Noua secțiune de pe pagina de internet a ANI se află la adresa: https://www.integritate.eu/Alegeri-Locale-2020.

În ceea ce priveşte înscrierea în cursa electorală a funcţionarilor publici în vederea ocupării unei funcţii alese, ANI aduce la cunoştinţă faptul că aceștia au obligaţia suspendării raportului de serviciu la iniţiativa acestora „pentru participare la campania electorală, pe durata campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor”, începând cu data de 28 august 2020, conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.

De asemenea, ANI anunță că, pe pagina de internet, sunt prezentate şi ghiduri utile şi legislaţia de integritate, respectiv persoanele care doresc să candideze la alegerile locale din septembrie 2020 beneficiază de o serie de informaţii utile cu privire la obligaţiile pe care le au în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese şi al declarării corecte a averii şi a intereselor.

Totodată, persoanele interesate pot sesiza ANI despre potenţiale nereguli din declaraţiile de avere şi de interese completate de către candidaţii la alegerile locale. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea formularului cuprins în această secţiune.

În același timp, ANI le întinde o mână de ajutor candidaților, astfel că cei care candidează la o funcţie publică pot solicita inspectorilor de integritate asistenţă de specialitate în cazul solicitărilor urgente cu privire la regimul juridic al completării declaraţiilor de avere şi de interese, al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese la numerele de telefon afişate de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 - 16,00.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite