Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Afară sunt -10 grade Celsius, dar Enel nu renunţă la întreruperile de curent; arădenii lăsaţi în frig sunt nemulţumiţi

Gerul a pus stăpânire pe Arad, temperaturile ajungând la -10 grade Celsius. Cu toate acestea Enel nu a renunțat la întreruperile de curent. Conform programării săptămânale, astăzi au fost anunțate întreruperi programate la Nădlac, Peregu Mic, Peregu Mare (între orele 9-16), Măgulicea, Lazuri, Groși și Gurba, iar în municipiu pe străzile Romulus, Augustus, Theodossius și Honorius (între orele 9-17).

Afară sunt -10 grade Celsius, dar Enel nu renunţă la întreruperile de curent; arădenii lăsaţi în frig sunt nemulţumiţi
Comentează 1

În aceste condiții, mai mulți cititori ne-au contactat la redacție, pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la disconfortul produs de aceste întreruperi. Oameni care locuiesc pe Calea Timişorii, dar şi pe alte străzi din municipiu se plâng de faptul că au fost lăsaţi în frig, iar instalațiile de încălzire riscă acum să înghețe. „Este nemaipomenit. Am fost anunțați că astăzi între 9 și 16 nu vom avea curent. Acum două zile a fost la fel. Ce se întâmplă? Mulți dintre noi ne încălzim cu termoteci. Am fost lăsați în frig, acum când afară sunt – 10 grade. Nu au avut timp să facă lucrări în alte perioade? Se știa de ceva timp că urmează să se răcească, că vine un vortex polar. Dacă îmi îngheață vreo conductă și crapă dau Enelul în judecată. Nu se poate așa ceva”, susține unul dintre cititori. „Am fost lăsați să stăm fără căldură în casă timp de câteva ore. Ce se întâmplă dacă ne înbolnăvim. Dacă de noi nu le pasă, macar de angajații lor să le pese. Dar nu, îi lasă să lucreze afară, la -10 grade”, spune o arădeancă. „Ăștia de la Enel nu știu cum să mai scumpească curentul, să crească facturile, dar calitatea serviciilor lasă de dorit. Apar avarii când ne este lumea mai dragă, iar acum am fost lăsați fără curent când afară e îngrozitor de frig”, susține un alt arădean.

O altă săptămână, întreruperile continuă, deși mai puține

În aceste condiții am cerut un punct de vedere de la reprezentanții Enel, dar până în momentul publicării acestui articol nu am primit decât o listă cu întreruperile de săptămâna viitoare, când temperaturile vor rămâne în continuare scăzute. Suntem informați însă că numărul întreruperilor programate a fost redus în această perioadă. „E-Distribuţie Banat SA, Zona de Medie şi Joasă Tensiune ARAD a redus numărul întreruperilor programate pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții, conform prevederilor din Decretul președintelui României nr. 195/16.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 212/16.03.2020.  Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborăm cu autoritățile locale, dar și cu alte utilități, pentru a minimiza impactul. Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții”, anunță reprezentanții Enel.

Din fericire pentru locuitorii din municipiu, săptămâna viitoare nu au fost programate întreruperi aici. În schim au fost programate la Bata, miercuri și joi între orele 9-15; Iratoșu, miercuri, între orele 9-16; Pecica, joi și vineri între orele 9-16 și Căprioara, joi, între orele 11-13.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite