Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Facem Aradul bine: Adrian Wiener – cumul de funcții și salarii

Adrian Wiener, candidatul USR-PLUS la Primăria Arad, este un medic și un politician cunoscut. Din 15 aprilie a devenit coordonatorul Spitalului COVID din Grădiște. Având în vedere dubla sa calitate, de medic și de politician, sloganul folosit în alegeri este „Facem Aradul bine”.

Facem Aradul bine: Adrian Wiener – cumul de funcții și salarii
Comentează 1

În spațiul public au început, în ultima vreme, să apară voci care susțin că politicianul care vrea să facă Aradul bine câștigă mii de euro de pe urma celor două activități pe care le desfășoară, cea de medic și cea de senator și că un om nu poate să dea cel mai bun randament atunci când prestează două activități cu normă întreagă. Aruncând o privire asupra ultimei sale declarații de avere, care a fost depusă în 14 iunie 2020, acesta a încasat de la Parlament în ultimele 12 luni o indemnizație de 144.738 de lei, ceea ce înseamnă peste 12.000 de lei pe lună. Suma încasată de la Spitalul Clinic Județean de urgență în decurs de 12 luni a fost de 61.647 lei, adică 5.137 lei pe lună. Asta, în condițiile în care, respectiva declarație nu avea cum să cuprindă sumele încasate în perioada în care a condus Spitalul COVID, având în vedere că este aferentă anului trecut, când senatorul nu era angajat cu normă întreagă la Spitalul Județean și nici nu existau sporurile care se plătesc medicilor ce tratează bolnavi de coronavirus.

Contactat telefonic, Adrian Wiener ne-a declarat că în cea mai mare parte a timpului activitatea pe care a prestat-o la Senat a fost on-line, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea pandemiei, iar când a fost obligat să se prezinte la București și-a luat concediu de la spital. De altfel, susține că nu avea cum să renunțe la indemnizația de senator, decât în cazul în care și-ar fi dat demisia din Parlament. „Profesia de medic este o profesie liberală, compatibilă cu funcția de parlamentar. Pentru malpraxis a trebuit să-mi reîntregesc norma de la spital. Nu am făcut nimic ilegal și nici imoral”, a declarat Wiener, care mai spune că s-a achitat bine de ambele sarcini.

Foto: Facebook Adrian Wiener

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite