Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adrian Buleu, ucigașul lui Abel Apostol, a fost eliberat din închisoare

După 11 ani de la crima asupra lui Abel Apostol, Adrian Buleu a fost eliberat condiționat. Tribunalul Vrancea a decis, astăzi, să îl elibereze după ce a ispășit parte din pedeapsa de 15 ani la care a fost condamnat. 

Adrian Buleu, ucigașul lui Abel Apostol, a fost eliberat din închisoare
Comentează 0

Admite contestația formulată de contestatorul - condamnat BULEU ADRIAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, împotriva sentinței penale nr.119/05.02.2024 pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul nr.555/231/2024. Desființează sentința penală nr. 119/05.02.2024 pronunțată de Judecătoria Focșani și pe fondul cauzei, în rejudecare, admite cererea de liberare condiționată formulată de contestatorul condamnat Buleu Adrian. În temeiul art. 59 C.pen. si art. 60 C.pen. din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Noul Cod Penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului Buleu Adrian, din pedeapsa de 15 ani închisoare, aplicată prin s.p. nr. 35/03.07.2014 pronunţată de Tribunalul Caraș Severin. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art.61 Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. Dispune punerea în libertate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.71/01.10.2014 emis de Tribunalul Caraș Severin, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în hotărârea Tribunalului Vrancea. 

În fața magistraților Judecătoriei Focșani și a comisiei de eliberare condiționată a fost pentru prima dată când Adrian Buleu a recunoscut că l-a ucis pe Abel Apostol.

Se pare că l-a împușcat cu o armă după care a aruncat cadavrul în Mureș, ulterior incendiind mașina cu care l-a transportat. Totodată, a insinuat că a fost un „accident” și că din greșeală l-a împușcat în timpul unor discuții înfierbântate. 

Pentru că Judecătoria nu s-a înduplecat de el, a mers mai departe la Tribunalul Vrancea.

Deși în timpul procesului de acum 11 ani Adrian Buleu nu și-a recunoscut vinovăția, acum a fost aliberat. În timpul procesului, el încerca să susțină că Abel Apostol e încă în viață, „ajutat” în această ipoteză de lipsa cadavrului. 

După 11 ani de la comiterea faptei, e greu de crezut că se va mai găsi cadavrul în apele râului Mureș. 

Și anul trecut, Adrian Buleu a solicitat punerea în libertate la comisia de eliberare condiționată dar cererea i-a fost repinsă. 


Scrie un comentariu

trimite