Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adio, salvare de la CCR! Scenariu halucinant: Monitorul Oficial ar putea sabota desființarea OUG

Românii care au ieșit în stradă își pun speranța că Curtea Constituțională (CCR) va decide în timp util, mai precis până sâmbătă 11 februarie, că Ordonanța cu modificările pe codul penal este neconstituțională. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla, există posibilitatea ca Monitorul Oficial, aflat sub talpa PSD, să amâne publicarea până când se împlinesc cele 10 zile, termen fatidic de la care nu se mai poate face nimic.

Adio, salvare de la CCR! Scenariu halucinant: Monitorul Oficial ar putea sabota desființarea OUG
Comentează 0

În cazul în care Curtea Constituțională va decide împotriva ordonanței de urgență emise de guvernul Grindeanu, aceasta ar putea fi blocată de Monitorul Oficial pentru câteva ore sau zile, până în momentul în care OUG-ul care amputează legea penală și scapă politicieni și funcționari publici va intra în vigoare.

"Nu e suficient ca CCR să respingă Ordonanța pe motiv că e neconstituțională. Decizia CCR devine operațională abia din momentul în care apare în Monitorul oficial. Aici s-ar putea să avem o surpriză. Este suficient ca un minut Ordonanța să fie în vigoare și totul să fie năruit", a declarat la Realitatea TV jurnalistul Liviu Avram, cel care a demonstrat primul că principiul legii cele mai favorabile din dreptul penal mută toată miza pe momentul intrării în vigoare a legii.

Este foarte posibil ca decizia CCR să fie publicată în mod intenționat la scurt timp după ce trece termenul de 10 zile. Va fi prea târziu însă, ea își va fi produs deja efectele asupra miilor de dosare ce vor fi simplă maculatură.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite