Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Adevăr, cunoaştere, credinţă” la UAV

„Adevăr, cunoaştere, credinţă” la UAV
Comentează 0

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a participat astăzi la primele dezbateri din cadrul conferinţei teologice de la Universitatea Aurel Vlaicu, sub egida Patriarhiei. Desfăşurată sub genericul „Adevăr, cunoaştere, credinţă”,  conferinţa a însemnat o confirmare a calităţii şcolii arădene de teologie, a dascălilor săi erudiţi dar şi a faptului că Aradul este pe calea bună a preocupării, a cunoaşterii şi a respectării valorilor fundamentale ale spiritualităţii creştine.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, afirm ferm: acesta este genul de evenimente pe care mi l-aş dori replicat în Arad, cu participanţi din elita vieţii culturale naţionale şi cu teme cu adevărat relevante pentru lărgirea orizontului de cunoaştere a tuturor celor interesaţi: dascăli, studenţi, pasionaţi. Tema, «Adevăr, cunoaştere, credinţă», incită şi deopotrivă intrigă. Fiecare dintre cele trei sintagme ne este la îndemână, totuşi constatăm că societatea tinde să le respingă uneori categoric, radical. Minciuna este convenabilă, ignoranţa devine un modus vivendi, credinţa este contestată şi anatemizată, subiect de referendum şi de ironii. Am propus, pentru că mi-ar fi plăcut să ne adresăm unui public mult mai larg şi nu neapărat iniţiat, ca dezbaterile să le organizăm şi la Consiliul Judeţean. Îmi menţin invitaţia pentru întâlnirile viitoare, cu atât mai mult cu cât Universitatea şi Arhiepiscopia sunt partenerii noştri şi le preţuim efortul. Cred cu tărie că arădenilor, românilor, trebuie să le prezentăm vorbitori convingători despre biserică, familie şi educaţie, despre cale, adevăr şi viaţă, despre cunoaştere şi credinţă, ca alternativă la pauperizarea morală care alterează spaţiul public.

Cu câteva zile înaintea deschiderii oficiale a Anului Centenar, căruia Consiliul Judeţean şi Primăria Arad îi va consacra resurse spirituale si materiale consistente, mă bucur că Aradul este inclus într-un circuit naţional al reperelor corecte. Aşa cum, în urmă cu un secol, intelectualii importanţi ai naţiunii s-au întâlnit la Arad, pe aceste străzi, în aceste clădiri, sub cupola credinţei puternice şi au scris împreună cea mai importantă pagină a istoriei noastre moderne, iată, astăzi avem şansa rememorării şi a omagierii, prin astfel de evenimente excepţionale”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, în deschiderea evenimentului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite