Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acuzaţiile la adresa profesoarei Iliko Sereş Prisăcariu continuă. Mult mai dur! "Le-a spart tabla de cap"

Acuzaţiile la adresa profesoarei Iliko Sereş Prisăcariu continuă. Mult mai dur!
Comentează 3

În presa centrală, mai precis pe gsp.ro, s-a iniţiat o campanie al cărui scop este semnalarea abuzurilor asupra copiilor din sportul românesc. Primul caz este deja mediatizatul caz pe plan local părinte Olivia Brosovszky vs antrenoare Ildiko Sereş Prisăcariu. Într-un amplu interviu pe platforma amintită mama tinerei arădence Antonia face câteva acuzaţii extremm de grave la adresa unei profesoare a CSŞ Gloria Arad pentru care, din ce se specifică, a fi dascăl e o enigmă. Iată câteva frânturi din interviul oferit de Olivia Brosovzsky pentru gsp.ro: 

"Jignea, umilea…Șase ani, dacă o pasă mergea greșit, striga “Bă, tâmpito! Unde am zis să dai mingea?!”. “Bă, proasto! Îți scot dinții!”. Tot așa. Ce să vă zic? De trei zile sunt foarte întoarsă pe dos."

"Am vrut să retragem copilul. Am zis că așa nu se poate. Eu, la primul meci al fetei, am ieșit afară din sală. I-am zis bărbatului meu că îmi iau copilul și plec. Mi-a zis: “Hai, lasă, că discutăm cu profa”. Am avut nenumărate discuții. Și la telefon, și față în față."

"Au fost părinți care și-au retras copiii. Am făcut ședință acum doi ani pentru că la un turneu de U-15, efectiv le-a băgat pe fete în vestiar și le-a spart tabla de cap. Atunci a fost circ foarte mare. Atunci, a fost o discuție aprinsă între părinți, dar s-au format două tabere. Unul dintre părinți a vorbit chiar că se poate face dosar penal, dar s-a ajuns la concluzia că să-i mai dea o șansă. Acolo a fost problema. Părinții care au inițiat ședința respectivă au trebuit să-și retragă fetele după o lună. Au plecat vreo patru sau cinci fete, campioane"

"Săptămâna trecută, au avut turneul final la U-16. S-au calificat în primele 8 echipe, au plecat luni seara de la Arad, au ajuns marți la București. Le-a cazat pe la două și jumătate, apoi le-a trimis să mănânce la mall, neînsoțite. Că ea trebuie să-și culce copilul. Erau fete de 15 ani singure cu taxiul, s-au plimbat o oră și ceva prin București. Neînsoțite"

Şi multe altele. De reamintit ca fiind contactată de Sport Arad după postarea de pe Facebook a Oliviei Brosovszki, antrenoarea Ildiko Sereș-Prisăcariu s-a rezumat să spună: „Nu doresc să intru în detalii și să comentez pe marginea acestui subiect. Părinții au dreptul să spună orice, pentru mine vorbesc rezultatele, venite după o muncă de ani de zile. Eu și așa o să mă mut cu catedra la București, alături de soțul meu, nu cred că mai reprezint o așa mare problemă…”.

Iar jurnaliştii de la gsp.ro promit să continue ancheta...

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite