Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atac direct al unui părinte revoltat la adresa antrenorului fiicei sale. "Doamna ILDIKO SEREŞ, ţi-am vorbit deschis în faţă de nenumărate ori, mă adresez acum public, în scris şi îmi asum tot ceea ce declar"

Atac direct al unui părinte revoltat la adresa antrenorului fiicei sale.
Comentează 1

Zilele acestea pe facebook a apărut un mesaj postat de profesoara Olivia Brosovszky. Soţia fostului vicecampion naţional la polo, Attila Brosovszky, şi mama unei tinere baschetbaliste, Antonia. Mesajul este unul cutremurător, şi spune totul despre o posibilă activitate deloc prinicipială şi didactică a antrenoarei fiicei sale, Ildiko Sereş viizavi de elevele pe care le pregăteşte. Iată mesajul Oliviei Brosovszky, care, credem noi, spune totul:

"Imi cer iertare Toni,copilul meu...imi cer iertare pentru ca am fost lasa...nu am avut puterea sa ma opun agresiunilor verbale si psihice la care ai fost supusa de- a lungul anilor in care ai practicat baschet....trebuia sa spun mult mai demult STOP ....asa nu se poate ( cu atat mai mult cu cat si eu sunt cadru didactic ) ! Am fost complice, impreuna cu toti celalti parinti din club si nu am luat niciodata o atitudine ferma pentru ca am fost pusi in situatia in care trebuia sa va retragem din activitatea sportiva care ati indragit-o atat de mult ! Doamna profesor ILDIKO SERES PRISACARIU pe acest fapt a si mizat !!! ,, Daca nu va convin metodele mele luati fetele, eu nu stiu altfel sa lucrez ! ''.....Stia ca este singura antrenoare de baschet fete din Arad , generatia 1999-2002, stia ca nu avem alta alternativa pentru voi...acceptam sau va retragem !!!
Am incercat de cateva ori, ce-i drept foarte rar sa vb cu ea....nu in calitate de mama, ci ca si o colega de breasla, profesor de sport ...sa o atentionez ca nu e deontologic cum procedeaza....nu acesta este rolul nostru ...sa indepartam copiii de salile de sport....nu am avut cu cine sa vorbesc si am acceptat tacit tot ceea ce a urmat ! 
Imi cer iertare, Toni ,daca timp de 5 ani de zile nu am facut mai mult sa iti ridic moralul si psihicul atunci cand seara dupa seara, antrenament dupa antrenament veneai acasa plangand !!! Nu ai fost singura...unele fete au rezistat, altele au renuntat !!! 
Nu te-ai calit , eu stiu, ci te-a facut sa iti fie sila sa mai pui mana pe o minge de baschet....si din nou..nu esti singura !!! Sper ca vei depasi acest moment si placerea de a juca , de a intra pe parchet, sa revina in timp ! Iarta-ma , Toni !!!!
Doamna ILDIKO SERES, ti -am vorbit deschis in fata de nenumarate ori, ma adresez acum public,in scris si imi asum tot ceea ce declar.......esti cadru didactic in primul rand si dupa aceea antrenor...Iti repet inca o data.....Noi, profesorii , suntem in primul rand educatori, modelam caractere ! Cum te simti cand o mana de fete ( atatea cate au mai ramas din cele 30_32) nu te mai respecta ca antrenor ? Sau crezi ca mint ? Nu ai stiut niciodata ceea ce se petrece cu adevarat in vestiar !!!! Cel mai usor este sa arunci cu mocirla fara a vedea mizeria din propria ograda ! 
Pacat....ti-ai batut joc de 2 generatii de baschetbaliste ...Toate fetele care au plecat ( si au fost 15_20 ) au plecat din cauza batailor, a agresiunilor verbale ! Ai ,,alergat" doar dupa rezultate si nu te-a interesat ca frangi aripile atator fete !
Nu asa se face performanta !!!! Se face in primul rand prin antrenament stiintific, prin pregatire fizica,cu mult studiu din partea antrenorului in ceea ce priveste inovatia in sport, cu multa daruire si corectitudine !
Esti tanara...mai ai multi ani inainte de invatat ....invata si cere sfatul ...nu este o rusine...nu suntem atotstiutori !!!! Invata sa colaborezi constructiv pentru echipa nu in interesul tau personal, invata ca antrenorul este modelul echipei ,invata ca in timpul concursului/ meciului nu ii poti calca in picioare pe jucatori pentru lucruri pe care tu nu le-ai exersat in antrenamente, invata ca aroganta nu face cinste nimanui,invata ca nu toti oamenii din jurul tau au coloana vertebrala,
, invata sa fii cinstita...toti muncim pentru a ne asigura un trai mai bun , invata ca respectul se castiga nu se impune ! 
Si pentru ca , contrar parerii tale, sunt totusi un om bun ....iti doresc ca fiul tau sa nu dea vreodata peste un antrenor la fel ca mama lui".

https://www.facebook.com/olivia.brosovszki/posts/1345840298802793
................................................

Nu are rost să spunem că demersul este susţinut prin comentarii de persoane mai mult sau mai puin implicate. în acest caz. Unul spune clar: "Bravo Oli! Multumim din tot sufletu'! Ai rabufnit pt noi toti!"

Şi un altul: " Generatia 2008-2011. Am avut onoarea...oroarea...sa fac parte din echipa. Echipa s-a destramat, evident, din cauza comportamentului abuziv al antrenoarei. Insa rezultatele nu au multumit-o niciodata...indiferent de eforturile noastre. Asa ca nu cred ca o sa isi schimbe modul de "educare". Meseria... Poate. Felicitari, Olivia"
...................................................

Şi cum buba o dată spartă începe să producă tot mai mult, iată ce postează, tot pe facebook, fostul administrator al Polivalentei, şi conducător de club, Dan Măcinic: "Postez extrem de rar pe Facebook. Dar evenimentele declansate de Olivia legate de persoana antrenoarei de la echipa de baschet a clubului Gloria Arad m-au facut sa intru in corul celor care isi dau cu parerea despre cele intimplate. S-au spus multe, de fapt s-a ridicat coltul perdelei aratitnd ceea ce s-a intimplat o multime de ani la acest club. 
Esenta faptelor este caracterul antrenoarei, nu merita sa ii pronunt numele, unul josnic. Interesul poarta fesul este esenta eului doamnei. De cite ori avea nevoie de ceva pentru ea putea sa vorbeasca normal pentru ca aproape imediat sa iti dea ignor. Am fost buni cind efectiv am salvat echipa lor prin incuviintarea data unei sportive sa completeze lotul, pentru a putea sa se inscrie in campoinat. Noi am privit aceasta ca un progres pentru sportiva in cauza, si nu puteam sa ne opunem viitorului ei sportiv. Ca acum nu prea este cum s-a sperat este in mare parte din cauza antrenoarei.
De fapt problema este una existentiala pentru clubul Gloria. Este un club de stat cu finantare oarecum asigurata. Cu toate astea parintii plateau la greu tot felul de "taxe" pentru aproape orice deplasare. In acest timp noi cluburile private ne tirim din greu sa putem supravietui din taxele primite de la parintii copiilor de la cluburile noastre. Si totusi am scos sportivi care au facut performanta, foarte putini, dar au fost. Pe de alta parte rivneste la "bunatatile" colegilor, stiind ca prin numele clubului atrage copii, prin influentarea parintilor care bucurosi ca scapa de taxele de la cluburile noastre se arunca incintati in bratele Gloriei. Ghinion insa, rapid apar acele plati la deplasari sau echipamente, sau..........
Sunt lucruri care nu se vad si nu se spun, pina acum. Dar iata ca mai este cite unul care s-a saturat sa incaseze si sa trebuiasca sa si zimbeasca amabil pentru ca copilul lui este la mina profesoarei. A antrenat gratuit, doar o facea pentru copilu ei. Nu a cerut recunoastere a facuto din dorinta de a duce echipa la rezultate mai bune. Rezultatul? O mare "flegma" pe obraz.
Si chiar si acum cind ajunge cutitul la git sunt parinti care desi sunt intelectuali recunoscuti cu cariere frumoase prefera sa continue sa stea .... aplecati, deh capul plecat sabia nu il taie. Dar oare sufletul lor este senin? Adevarat ca pentru copilul tau faci uneori lucruri care nu iti stau in caracterul tau obisnuit, copii spun lucruri traznite, dar adultii FAC de cele mai multe ori lucruri traznite in numele dragostei pentru copii lor. Dar parca mai bine te simti tu ca om stind drept si neacceptind compromisuri. Nu-i asa? Sigur noroi este din plin si sunt multi care prefera sa il foloseasca aruncindu-l in cei care gindesc altfel decit ei. Dar atentie dragii mei din prea multa iubire ajungi sa inoti prin "noroiul" tau, si greu va fi sa iesi de acolo. Daca vei iesi vreodata.
Profesoara care a declansat toata aceasta sarabanda de dat cu parerea are destule bube. Noi colegii ei intr-u sport o stim si nu o mai bagam in seama, dar ce fac sefii ei? Cei dinainte, cei care au irtat-o atunci cind de fapt trebuia sa incaseze un mare picior in dos. Ori trecind prin asta, cam sifonata, dar mai hotarita sa le-o plateasca celor care au avut "indraznela" sa ii puna in dubii marile ei calitati de antrenoare s-a pus pe treaba. Din pacate pentru ea boala ei, grandomania super suficienta o vor scoate de pe traseu. Vai mama ce va durea atunci. Dar stiti voi toti ce faci cu mina ta se chiama lucru manual. Va continua sa isi bata joc de voi, si de cei care au curajul sa o conteste dar si de cei care prefera sa o "pupe" si sa intoarca si celalt obraz. Dar ei nu stiu ca in spate sunt scuipati. Si tare greu va fi cind vor afla, sau daca vor vrea sa afle. 
Eu oricum am terminat cu ea, un mare IGNOR"

.....................................................

Şi acum paradoxul: În ultimul an, la echipa a doua a Univ Goldiş ICIM Arad, în liga secundă, antrenaoarea menţionată a lucrat, pe bancă, cu Moni Brosovszky, nimeni alta decât mătuşa Antoniei Brosovszky!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite