Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Actrița Florina Cercel a murit

Actrița Florina Cercel a murit, informează Realitatea TV.

Actrița Florina Cercel a murit
Comentează 0

Actrița Florina Cercel a murit. Actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani în urma unui cancer pulmonar, informează Reaitatea TV.

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. În cariera sa, marea actriță Florina Cercel are peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru.

Florina Cercel a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan. A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972).

Marea actriță Florina Cercel a povestit într-un interviu din 2019 drama prin care a trecut în tinerețe, episod care a impresionat România. Florina Cercel și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar, fără ca măcar să fie fumător.

Chiar dacă a trecut printr-o dramă la 29 de ani, Florina Cercel avea și împliniri personale, în afara carierei de excepție. "Nu sunt singură, am o nepoată, o strănepoată, o soră care are şi ea familia ei, pe Thomas, un pisoi cu ochii albaştri. Însă, odată cu plecarea mamei dintre noi, eu şi sora mea ne-am mai îndepărtat, ea era liantul dintre noi", a declarat Florina Cercel la începutul acestui an.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite