Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Activități și ateliere speciale pentru participanții la Electroruga de Buzad 2019

În doar trei săptămâni are loc cea de a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad. Pentru a se bucura de o experiență cu adevărat relaxantă, în mijlocul naturii, pe lângă concerte și acte artistice, cei prezenți vor avea parte de activități deosebite, realizate de oameni pasionați. Astfel, între 30 august și 1 septembrie, cei aflați la Buzad vor avea parte de atelier de graffiti, atelier de metode alternative de fotografiere, Animation Worksheep, platforma celor de la festivalul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est”, atelier de djembe și instrumente creative, yoga, drumeții, To the stars astronomy și multe altele.

Activități și ateliere speciale pentru participanții la Electroruga de Buzad 2019
Comentează 0

Timp de două zile, artista ROXIE NETEA va realiza un graffiti pe pereții vechii stații de autobuz din Buzad, în fața Căminului Cultural. Pe măsură ce lucrează, Roxie vă va introduce în tehnicile pe care le folosește și veți putea înțelege cum ia naștere o astfel de operă de artă stradală. Totodată, dacă sunteți pasionați de asta, Roxie va fi acolo pentru a răspunde la toate întrebările.

Una dintre principalele activități este și atelierul care vă învață metode alternative de fotografiere. Daniel Tellman combină plăcerea de a construi propriile camere și răbdarea necesară pentru crearea unei expuneri lungi. Astfel, explorează fotografia prin stenopa și realizează aparate foto care dilată curgerea timpului, arzând imaginile direct pe hârtie fotosensibilă. El vă va dezvălui secretele necesare pentru realizarea unor fotografii cu adevărat speciale. Mai multe informații găsiți aici: http://pinholemoustache.com

Totodată, evenimentul cuprinde o activitatea special dedicată călătorilor. Astfel, dacă vă plac drumețiile și vreți să descoperiții minunata zonă deluroasă a comunei Bogda, veți avea ocazia să mergeți într-un tur ghidat și să înțelegeți istoria meleagurilor ce găzduiesc festivalul și care, în trecut, reprezentau zona unde veneau multe celebrități la vânătoare.

 

Iubitorii de astrologie, dar nu numai, vor avea parte de o activitate memorabilă, To the stars astronomy, cu ajutorul celor de la AstroVest.ro. Acești vor aduce telescoape cu ajutorul cărora participanții vor putea privi îndeaproape soarele, luna și o mulțime de alte astre. În toate cele 3 zile de festival se vor întâmpla observații solare pe timp de zi și observații astronomice pe timp de noapte. Pasionații de astro vor putea achiziționa de la Școala Veche tot felul de lucruri specifice (binocluri, machete telescoape și multe altele pe care le puteți vedea și aici https://astrovest.ro/site/)

Pe lângă toate acestea, cei prezenți se vor bucura de înălțat de kite-uri, de un atelier de ilustrații manga, de un atelier de producție al ciocolatei artizanale, de un atelier de percuție africană la djembe, dar și de unul de construit de la zero instrumente muzicale creative, de un workshop inedit de makrame vs goblen, de posibilitatea de a învăța noi tehnici de realizat noduri, de plăcerea Board Game-urilor, de energie cu Hula Hoops, de Yoga practicată în cadrul tradiției Satyananda și de Animation Worksheep, platforma celor de la festivalul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est”.

În plus, veți avea ocazia de a juca volei și badminton, de a vă răcori la activitatea de ”lupte cu puștile de apă” și de a vă relaxa în hamacele și pe beanbags-urile din zonele special dedicate.

Electroruga de Buzad 2019 îi va avea pe scenă pe: Technimatic, Rockwell, Black Sun Empire, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Cred că sunt Extraterestru, Silent Strike, Sofa Surfers, Ken Pith, Kosmic Blues, Moonlight Breakfast, Mungo’s Hi Fi, Orkid, Sam Binga, Wicked Dub Division și Alt Om, Bully, Iorga, Nipple`s Delight, Tzuc, UFe de la crew-ul Vinyl Rum Tapas and Wine (VRTW), Acetobă, VAG, Kojok, Soulheads, George Allen și Zoleevee, dar și crew-uri locale precum AnonimTM, Atelier22, Bass Request, Launmomentdat, Purge Crew și Souledout.

Abonamentele se pot achiziționa din rețeaua bilete.ro și de la D`arc Timișoara și D’ARC pe mal, Aethernativ, Cuib D’arte, Scârț loc lejer, Librăria La Două Bufnițe, Stația de cafea și Hostel Costel. Prețul unui bilet începe de la 119 lei. Copiii cu vârsta sub 12 ani și persoanele cu dizabilități au acces gratuit. Puteți afla mai multe informații pe www.electroruga.ro,  pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/electroruga/, precum și pe Instagram (www.instagram.com/electrorugadebuzad/). 

Evenimentul este organizat de ER Wicked și The Village, cu susținerea Consiliului Județean Timiș, Primăria Bogda, Orange România, Toluna România, Adient , ZF, în parteneriat cu Asociația pentru dezvoltarea turismului Timiș și RE Cult.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite