Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acţiune de amploare: peste 1.000 de puieţi de frasin şi stejar plantaţi la Pecica (FOTO)

Acţiune de amploare organizată de Cetatea Voluntarilor la Pecica: 200 de persoane au plantat peste 1.000 de copaci în oraş şi în împrejurimi. Alături de organizatori au participat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Petru Antal, primarul oraşului Pecica, reprezentanţi ai echipei FCC Baschet UAV Arad, ai Jandarmeriei, ai Crucii Roşii, ai Insoectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, dar şi ai altor instituţii.

Acţiune de amploare: peste 1.000 de puieţi de frasin şi stejar plantaţi la Pecica (FOTO)
Comentează 0

Acţiunea a avit loc în oraş, pe marginea drumurilor judeţene şi a drumului naţional.

„Am plantat, alături de prietenii mei din Pecica, zeci de copaci. În total, astăzi, au fost plantați peste 1000 de arbori la Pecica, de echipe de voluntari, angajați ai primăriei, de cadre didactice și elevi, sportivele echipei de baschet a Aradului, inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Gândim responsabil pentru viitorul copiilor noștri, creăm un mediu de care să se bucure in următoarele decenii. Încurajez fiecare administrație locală să procedeze astfel, asigurând de astăzi calitatea aerului de mâine. În trecut am participat la activități similare la Ghioroc, la Vladimirescu, la Căsoaia, și voi răspunde la cât mai multe invitații pentru astfel de activități, susţine Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La rândul său, primarul Petru Antal, susţine că au fost plantaţi puieţi de frasin şi stejar, care şi-au găsit locul la Ferma de Bivoli, pe mai multe străzi din Pecica, dar şi pe marginea drumurilor din apropierea oraşului.

„Orașul Pecica a găzduit o amplă acțiune de plantare de copaci, la care am participat cu bucurie, alături de viceprimarul Miodrag Stanoiov și de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acțiunea a avut loc cu implicarea mai multor instituții și organizații: Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al județului Arad, Cetatea Voluntarilor, Primăria Orașului Pecica, Clubul FCC Baschet UAV Arad, Consiliul Județean Arad, Crucea Roșie Arad și subfiliala Pecica, Serviciul Local pentru Situații de Urgență Pecica, Liceul Teoretic «Gheorghe Lazăr», Jandarmeria Română și Poliția Locală Pecica.

Ca urmare, peste o mie de puieți de frasin și stejar și-au găsit locul la Ferma de Bivoli, pe mai multe străzi din oraș, dar și pe marginea Drumului Național 7, Drumului Turnului, Drumului Peregului și Drumului Bătăniei.

Rugăm pecicanii să aibă grijă de aceștia, pentru a ne putea bucura de umbra lor, în câțiva ani.

Felicitări tuturor organizatorilor și zecilor de voluntari participanți, printre care mulți tineri și copii! Ca semn de mulțumire, i-am primit cu Pită de Pecica, ceai cald, iar, la final, cu gulaș pregătit la ceaun”, afirmă primarul Petru Antal.

Foto: Lucian Ciobanu

 

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite