Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acostamente ale drumurilor judeţene curăţate cu robotul (VIDEO)

Vegetaţia aflată pe marginea drumurilor judeţene este defrişată şi cu ajutorul unui robot cu telecomadă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, robotul este folosit de trei ani.

Acostamente ale drumurilor judeţene curăţate cu robotul (VIDEO)
Comentează 0

„Consiliul Județean Arad a prezentat acest utilaj, care se alătură dispozitivelor clasice de toaletare a vegetației de pe marginea drumurilor. Astfel, Aradul este printre județele din țară unde se aplică tehnologie modernă pentru întreținerea drumurilor.

În ultimii trei ani, Consiliul Județean Arad a pus un accent deosebit pe curățarea marginii drumurilor județene. În acest sens, au fost încheiate contracte cu societăți care asigură toaletarea șanțurilor și a zonelor aferente”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Consiliul Județean Arad are în administrare aproximativ 1.200 km județene. În cadrul programului de întreținere desfășoară o serie de lucrări de asigurare a esteticii rutiere, a siguranței rutiere, a întreținerii periodice și curente, precum și alte tipuri de lucrări de refacere a carosabilului în caz de calamități.

„Defrișarea vegetației care obstrucționează vizibilitatea se realizează prin mijloace moderne, la fel și curățarea și întreținerea dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, a podețelor transversale și longitudinale aflate de-a lungul șoselelor județene. Lățimea pe care se curăță șanțurile este de doi metri lățime pe ambele părți”, a ţinut să precizeze Cionca.

Intraţi AICI pentru VIDEO.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite