Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident de muncă în Spania: Muncitor român, rănit GRAV în urma unei explozii. Inspecția Muncii a demarat o ANCHETĂ

Un muncitor român în vârstă de 53 de ani a fost grav rănit în urma unei explozii produse, ieri, la compania spaniolă la care lucra. În urma deflagrației, bărbatul s-a ales cu  arsuri de gradul II la nivelul feței și trunchiului.

Accident de muncă în Spania: Muncitor român, rănit GRAV în urma unei explozii. Inspecția Muncii a demarat o ANCHETĂ
Comentează 0

Potrivit presei din Spania, totul s-a petrecut după ce o sticlă de acetilenă pentru uz industrial a explodat, într-un atelier al companiei, fapt ce a provocat un incendiu care a afectat tavanul camerei, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, relatează Știri Diaspora.

Explozia a provocat răni de gradul II la nivelul feței și trunchiului românului, care la acel moment se afla singur în atelierul unde sunt inspectate aceste tipuri de sticle. Bărbatul a fost transferat de urgență la Spitalul din Zaragoza.

Nu a fost necesară evacuarea angajaților. După lichidarea incendiului, activitatea pompierilor s-a concentrat pe controlul scurgerii de acetilenă și pe răcirea temperaturii restului sticlelor pentru a evita explozii ulterioare.

Atât Inspectoratul Muncii, cât și Institutul Aragonesc de Sănătate a Muncii (ISSLA), precum și cei responsabili cu prevenirea riscurilor profesionale ale sindicatelor au deschis o anchetă pentru a determina cauzele evenimentului.

Până în acest an au murit în total șase persoane în accidente de muncă, ultimul dintre ele în weekendul trecut, în compania Ronal, dedicată fabricării de anvelope și situat în Teruel. În plus, la jumătatea lunii martie, doi muncitori, unul spaniol și celălalt român, au pierit într-un accident de muncă în Zaragoza, după ce au căzut în gol de pe o schelă mecanică la lucrările Torre Zaragoza.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite