Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acalmie în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi

O ședință încărcată, dar nu de tensiune și discuții contradictorii, ci de punctele de pe ordinea de zi la ședința CLM de astăzi. Cele 47 de proiecte au trecut în mare parte fără probleme de votul consilierilor, iar cele câteva subiecte care au iscat anumite discuții, au fost „tranșate” în scurt timp. 

Acalmie în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi
Comentează 0

Unul dintre punctele dezbătute a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului de la Filarmonica Arad, unde primarul a cerut expunerea motivării Ministrului Culturii, pentru „o transparență totală” și pentru a nota și analiza corespunzător noul proiect de management. Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, după ce unul dintre consilieri care lipsea din motive de sănătate, a votat online. 

Un alt punct discutat a fost proiectul de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință pentru perioada martie - mai 2021, iar pentru că au existat două propuneri, fiecare consilier și-a exprimat votul, astfel că în cele din urmă a fost ales Mihai Szabo, care va îndeplini această calitate până în luna mai. 

Cu siguranță cel mai dezbătut proiect a fost propunerea consilierului USR-PLUS Dorian Curcanu - proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării și funcționării unei piețe țărănești de tip volantă în Piața Avram Iancu. Au fost expuse argumente pro și contra, chiar și consilierii UDMR și PSD au considerat ideea oportună, dar și-au exprimat îngrijorarea cu privire la funcționalitatea ei. Prin urmare, consilierul Dorian Curcanu și-a retras proiectul de pe ordinea de zi. Primarul a sugerat o analiză de piață a .... pieței, pentru a avea o situație mai clară a producătorilor locali. În ședință, a luat cuvântul și Stelian Nistor, șeful SC Top SA, care a spus că doar 3 producători și-au exprimat dorința de a fi parte la un astfel de proiect, în urma analizei făcute de cei de la Târguri Oboare, Piețe Arad. În cele din urmă, primarul i-a recomandat consilierului local Dorian Curcanu să reinițieze proiectul în luna martie, o dată ce va fi mai clară situația producătorilor locali. 

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite