Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A șaptea ediție a Festivalului Primăverii la Liceul German

Miercuri, 17 aprilie, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” a găzduit a șaptea ediție a Festivalului Primăverii „AM FrühlinGsfest”, o ocazie unică de învățare non-formală. Anul acesta, au fost pregătite pentru vizitatori atât clasicele ateliere ale claselor de liceu (ateliere de decorațiuni, salon de înfrumusețare, escape room, bâlci, game room, casa groazei ş.a) cât și workshop-uri pentru fiecare ciclu de învățământ în parte.

A șaptea ediție a Festivalului Primăverii la Liceul German
Comentează 0

Cei mai mici s-au distrat alături de Micky, Minnie și Winnie the Pooh, au participat la activități de desene pe astfalt și au putut crea decorațiuni de Paști personalizate. Pentru elevii mai mari au fost pregătite workshop-uri nonformale de învățare a limbii germane, cât și prezentări ale celor mai importante examene de limba germană. Toți participanții, de la mic la mare, au putut vizita cele nouă ateliere ale claselor de liceu, care s-au întrecut pentru trofeul de „Cei mai buni antreprenori” și „Cea mai populară clasă”.

Aflat la a șaptea ediţie, festivalul și-a confirmat menirea de a fi un mijloc practic de dobândire a competențelor antreprenoriale, precum și de expresie a talentelor elevilor liceului, un cadru în care atât vizitatorii, cât şi organizatorii s-au putut bucura de venirea primăverii. Anul acesta, festivalul s-a bucurat de un record de vizitatori, pe lângă clasele Liceului German participând 7 grădinițe și alte 8 instituții de învățământ din întregul județ.

În ceea ce privește cele trei concursuri – două pentru clasele organizatoare și un concurs regional de afișe, rezultatele au fost după cum urmează:

Căștigători ai secțiunii „Cei mai buni antreprenori” au fost:

  • Premiul I – clasa a X-a B, cu tema „Dulcele Sărat”
  • Premiul II – clasa a IX-a A, cu tema „Candyland”
  • Premiul III – clasa a X-a D, cu tema „Escape Room: Lost in Wonderland”

Câștigători ai secțiunii „Cea mai populară clasă”, desemnați în urma voturilor vizitatorilor au fost:

  • Premiul I – clasa a IX-a C, cu tema „Fruit Party”
  • Premiul II – clasa a IX-a D, cu tema „Street Food”
  • Premiul III – clasa a X-a C (cu tema „Riverdale Pop’s”), clasa a X-a D (cu tema „Escape Room: Lost in Wonderland”) și clasa a XII-a E (cu tema ”Casa Bântuită”)

Câștigători ai concursului regional de afișe au fost desemnați:

  • Premiul I: Filip Bianca, Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal” Arad
  • Premiul II : Miuțescu Maria, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și Crișan Alexandru, Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal” Arad
  • Premiul III:  Ștef Adrian – Cristian, Colegiul Economic Arad și  Hrițac Tania, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița
  • Mențiune: Ilia Andreea Maria , Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad, Giurgiu Sergiu, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad și Seleșan Dumitra, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget.

Galerie foto (53)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite