Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A noua sinucidere din dragoste petrecută la Arad în acest an. Și de fiecare dată a fost vorba doar de bărbați !

A noua sinucidere din dragoste petrecută la Arad în acest an. Și de fiecare dată a fost vorba doar de bărbați !
Comentează 2

Marți, 15 septembrie, în jurul orei 16,00, la blocurile roșii de la ARED s-a petrecut o sinucidere copie la indigo cu cea de luna trecută, de la Hotel Continental Astoria.

Concret, un bărbat tot în vârstă de aproximativ 40 de ani (Adrian Mușat) și tot divorțat de scurtă vreme, s-a aruncat de la etajul 7 al blocului R 8 în care locuia, la mijloc fiind tot sindromul numit ”inimă frântă”.

Deci, începând din luna ianuarie a acestui an, in fiecare lună, în Arad, un bărbat cu vârsta între 16 și 45 de ani a hotărât să-și pună capăt vieții datorită complicațiilor ivite din dragoste. De altfel sindromul ”inimă frântă” a fost recunoscut de câțiva ani ca și boală și introdus oficial în nomenclatorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), deoarece s-a constatat științific că nefericirea provocată de dragoste (neîmpărtășită) nu este doar o invenție a poeților romantici, sau a telenovelelor siropoase, ci e o boală reală, care poate afecta nu doar starea psihică, ci provoacă în unele cazuri chiar și cancer.

Oricum, psihologii, psihoterapeuții, psihiatrii și chiar preoții duhovnici arădeni ar face bine să coboare din turnurile lor de fildeș și să încerce să explice cât de cât fenomenul în ziare, site-uri, TV și, mai ales, în școlile Aradului!

Și încă o curiozitate: toți cei nouă sinucigași din dragoste au fost bărbați?! Să fie  arădencele mai rezistente psihic decât bărbații, sau au devenit, pur și simplu, mai indolente ?

Voi  continua cu detalii îndată ce voi afla!

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite