Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit Gheorghe Don, fostul primar al oraşului Curtici; Iustin Cionca: „A trecut, discret, în istoria locală, la finalul unei vieţi pe care şi-a dedicat-o celor din jurul său”

Gheorghe Don, fostul primar al oraşului Curtici, a trecut astăzi în eternitate, după o lungă şi grea suferinţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, susţine că Gheorghe Don a trecut, discret, în istoria locală, la finalul unei vieţi pe care şi-a dedicat-o celor din jurul său.

A murit Gheorghe Don, fostul primar al oraşului Curtici; Iustin Cionca: „A trecut, discret, în istoria locală, la finalul unei vieţi pe care şi-a dedicat-o celor din jurul său”
Comentează 0

„Prietenul meu drag, colegul meu de partid şi de muncă, omul cu care am lucrat cot la cot la proiecte frumoase pentru oraşul Curtici şi pentru judeţul Arad, de astăzi nu mai este.

A trecut, discret, în istoria locală, la finalul unei vieţi pe care şi-a dedicat-o celor din jurul său. După o lungă şi grea suferinţă, Gheorghe Don a scăpat de dureri şi de necazuri şi ne veghează paşii din lumea celor drepţi. Pierderea unui prieten bun este întotdeauna dificilă. Îmi amintesc cum muncea la proiectul Zonei Libere de la Curtici, cum mişca fiecare piatră pentru Zonă, la Arad şi la ministerele din Bucureşti; Ghiţă era entuziast, ca întotdeauna, şi a reuşit să convingă. A realizat ceea ce nimeni altcineva nu avea curajul nici măcar să încerce – să creeze un pol unic de dezvoltare în această zonă a ţării, care să pună pâine pe masa a mii de oameni din comunele şi satele din jur. Curticiul de astăzi poartă amprenta sa de gospodar, aşa cum Aradul de astăzi trebuie să îi fie recunoscător pentru ambiţia molipsitoare şi atitudinea mereu pozitivă cu care a canalizat treburile întotdeauna pe făgaşul cel mai bun.

Mă gândesc cu drag la Ghiţă Don.

Era din generaţia care a pus umerii la cele mai bune rezultate politice ale dreptei; Partidul Democrat, unde am început politica amândoi, a fost cel mai puternic din ţară aici, în judeţul nostru, şi datorită muncii lui Don. Cred sincer că fiecare pierdere a unui om bun lasă un gol în comunitate. Pierderea lui Gheorghe Don, din punct de vedere profesional şi uman, va fi foarte greu de suplinit. Rămâne printre noi cu zâmbetul său larg, cu glumele lui savuroase, dar mai ales cu rezultatul muncii sale înverşunate. Dumnezeu să te aibă în grija sa, prietene!", este mesajul transmis de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, cu acest trist prilej.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite