Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A inserat Leonardo Da Vinci coduri secrete in ochii Monalisei?

Adevaratul cod Da Vinci s-ar putea ascunde chiar in ochii Giocondei, unde oamenii de stiinta au descoperit litere si cifre minuscule, insesizabile cu ochiul liber, cel mai probabil inserate chiar de artist, in urma cu peste 500 de ani. Cu alte cuvinte, surasul Giocondei e departe de a fi singura enigma a portretului ce continua sa intrige.

A inserat Leonardo Da Vinci coduri secrete in ochii Monalisei?
Comentează 0

Membrii National Committee for Cultural Heritage din Italia au descoperit, folosind imagini de mare rezolutie ca in ochii Giocondei sunt trecute mai multe litere su cifre. In ochiul drept apar literele L si V, cel mai probabil initialele artistului, relateaza Daily Telegraph.

Insa simbolurile trecute in ochiul stang, un C si un E sau chiar un B (pictura e foarte veche, fapt ce nu trebuie pierdut din vedere in niciun moment) sunt, cel putin deocamdata, de neinteles. Tot in ochiul stang apare numarul 72 sau chiar litera L si cifra 2, la fel de misterioase ca si zambetul Giocondei.

Silvano Vinceti, presedintele National Committee for Cultural Heritage, implicat in studiu, este numai unul dintre oamenii de stiinta care incearca sa obtina exhumarea ramasitelor lui Da Vinci.

Vinceti este mai cu seama intersat de craniul lui Da Vinci, care ar putea ajuta la recrearea chipului artistului. Vinceti este de parere ca portretu Giocondei ar putea fi chiar al artistului. Mai ales ca parerea sa este ca Da Vinci era homosexual, iar dragostea sa pentru mister l-ar fi putut impinge sa se autoportetizeze in chip de femeie.

Sursa: cultural.bzi.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite