Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început numărătoarea inversă: s-au stabilit firmele care vor lucra pe drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni

Drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, cel mai circulat drum județean, care se află într-o stare greu de imaginat, va intra în scurt timp în modernizare. Au fost stabiliți câștigătorii celor două licitații organizate pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de modernizarea drumurilor cu pricina, iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

A început numărătoarea inversă: s-au stabilit firmele care vor lucra pe drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni
Comentează 2

Dacă în ceea ce privește tronsonul Pâncota-Buteni lucrurile sunt simple, având în vedere că la licitație s-a prezentat un singur ofertant, Asocierea S.C. DSE CONSULTING SRL (Lider de asociere) și CONSTRUCȚII S.A. (Asociat 1), SC. RAL CONSTRUCT DEVELOPMENT SRL (Subcontractant), CONSORZIO STABILE EBG (terț susținător), care a și câștigat, în cazul tronsonului Arad-Șiria-Pâncota, pentru care au fost depuse șapte oferte și anume din partea: Asocierii S.C. SYLC CON TRANS S.R.L. (Lider asociere), S.C. HYDROSTROZYAD (Asociat 1), S.C. INSTAL GROUP S.R.L. (Subcontractant), S.C. VESTA INVESTMENT S.R.L. (Subcontractant); PORR CONSTRUCT S.R.L.; .S.C. INTECO HOLDING S.R.L., S.C. FREE STYLER S.R.L. (Subcontractant) şi MINCIVIL S.A. (terţ susţinător); S.C DIFERIT S.R.L.; Asocierii S.C. DSE CONSULTING S.R.L. (Lider de asociere) şi CONSTRUCŢII S.A. ( Asociat 1). S.C. RAL CONSTRUCT DEVELOPMENT S.R.L. (Subcontractant), CONSORZIO STABILE EBG (terţ susţinător); Asocierii D’AGOSTINO ANGELO ANTONIO COSTRUZIONI GENERALI S.R.L. (Lider de asociere), S.C. MBS GROUP S.R.L. (Asociat 1) şi S.C. DRUMURI ORASENESTI S.A. (Asociat2) și Asociaţiei S.C. MAKSAN TECHNO GRUP S.R.L. (Lider de asociere), EN-EZ INŞAAT SANAYI VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (Asociat) şi S.C. LOIAL IMPEX S.R.L. (Subcontractant), trebuie să expire perioada de depunere a contestațiilor. Astfel, din motive procedurale, nu putem da publicității numele firmei câștigătoare. 

„Avem câștigătorii pentru Arad-Șiria-Pâncota-Buteni. Luni vom semna contractul pentru Pâncota-Buteni, iar pentru tronsonul Arad-Pâncota așteptăm să se termine perioada de contestații. Ceea ce pot să vă spun este că în termen de trei săptămâni de la semnarea contractului firmele ar trebui să se apuce de lucru, pentru că există proiect tehnic, există autorizație de construire”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Ce lucrări urmează să se facă

Mai trebuie spus că în cazul tronsonului Arad-Șiria contractul ar putea fi semnat pe 10 septembrie, dar numai cu condiția să nu existe contestații din partea celor care au pierdut.

În ceea ce privește lucrările ce urmează să fie efectuate, Bîlcea susține că se va face o modernizare totală, urmând să se lucreze la baza șoselei, la care nu s-a mai făcut nimic din anii '60, se va pune un covor asfaltic nou, dar se vor face lucrări de amenajare și la șanțuri și acostamente.

Valoarea estimată a lucrării este de 104 milioane de lei+TVA, proiectul fiind blocat de Guvern luni de zile, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite