Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încep lucrările de modernizare a drumului Șofronea – Zimand Cuz

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au participat astăzi la semnarea contractului pentru modernizarea drumului județean Șofronea – Zimand Cuz. Lucrarea va fi realizată de firma PORR, care a finalizat în județul Arad modernizarea drumului Nădlac – Pereg. De menționat că sunt în curs de finalizare lucrările la drumurile Sintea Mare – Șepreuș, Grănicieri – Pilu și va începe lucrările pe tronsonul Gurahonț – Buteni.

Încep lucrările de modernizare a drumului Șofronea – Zimand Cuz
Comentează 0

,,În decurs de zece zile suntem la a patra semnare de contract pentru modernizarea drumurilor județene, după tronsoanele Pâncota – Buteni, Gurahonț și Târnova - Tauț. Astăzi semnăm contractul cu firma PORR pentru dezvoltarea unei noi rute în județ, Șofronea – Zimand Cuz, de la care ne așteptăm să preia o parte din traficul de pe șoseaua de centură a Aradului. Realizăm o legătură a drumului Arad - Oradea cu rețeaua de drumuri transfrontaliere în care investim 13,5 milioane de euro din fonduri europene. Drumul Șofronea – Zimand Cuz va realiza astfel o scurtătură către punctul de trecere a frontierei Turnu, continuând înspre Șofronea și Variaș. Suntem în continuare interesați și de deschiderea permanentă a punctului de trecere a frontierei de la Variaș care în prezent funcționează doar sâmbăta, între orele 9 - 16. În momentul intrării României în Zona Schengen, acest drum, Zimandcuz – Șofronea, își va dovedi și mai mult utilitatea pentru racordarea la rețeaua drumurilor din Ungaria”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Câteva date tehnice despre DJ Șofronea – Zimand Cuz: modernizarea celor 5,7 km se va încheia în 12 luni, iar valoarea lucrării este de 7 112 273, 70 lei la care se adaugă TVA.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite