Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost inițiată o petiție prin care se cere Ambasadei Rusiei să-și retragă afirmațiile făcute la adresa Familiei Regale

Sub genericul „Demnitatea şi Regalitatea Românească. O atitudine în prag de 1 Decembrie”, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, organizaţii ale Alianţei pentru Centenar și personalităţi ale societăţii civile au lansat o petiție online, prin intermediul căreia cer Ambasadei Rusiei să-și retragă afirmațiile făcute la adresa Familiei Regale.

A fost inițiată o petiție prin care se cere Ambasadei Rusiei să-și retragă afirmațiile făcute la adresa Familiei Regale
Comentează 0

Inițiatorii susțin că iau act de declaraţiile de presă ale Ambasadei Ruse în România lansate în comunicatul din 22 noiembrie 2019, în care o denigrează pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României pentru afirmaţiile rostite în cadrul discursului adresat Corpului Diplomatic acreditat în România, în seara de joi, 21 noiembrie 2019, în Sala Tronului din Palatul Regal, în care declară sprijinul Familiei Regale pentru eforturile NATO „de a stimula apărarea aliaților noștri baltici" şi lansează o provocare: „mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre".

Semnatarii cer astfel ca Rusia să ia una, o parte sau toate dintre următoarele măsuri:

1) retragerea comunicatului de presă din 22 noiembrie 2019;

2) publicarea unor scuze publice la adresa Familiei Regale a României;

3) disocierea E.S. Ambasadorul Rusiei de acel comunicat şi, în caz contrar, retragerea acreditării lui diplomatice de către E.S. Preşedintele României;

4) acceptarea invitaţiei de a participa la o dezbatere ce va fi organizată de organizatiile noastre, sub egida Alianţei pentru Centenar, pe tema relaţiilor româno-ruse şi româno-sovietice în perioada Vechiului Regat şi a Regatului României Mari.

De menționat că printre cei care au semnat până acum petiția se numără reprezentanții Asociaţiei Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei; Asociaţiei Clubul Monarhiştilor Clujeni; Asociaţiei Clubului Monarhiştilor Bistriţeni; Institutului „Fraţii Golescu” pentru relaţii cu românii din străinătate; dar și o serie de personalități ale societății civile printre care îl regăsim și pe fostul viceprimar al Aradului, Tiberiu Dekany.

Petiția poate fi citită integral și semnată aici: https://www.petitieonline.com/demnitatea-regala?fbclid=IwAR3512JjFVNUqswqIx-sxy-WSVW2XD41zxJzW5-XSRzXKUfjjQjD-W37jFc.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite