Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost inaugurat muzeul etnografic din localitatea Dud, comuna Tîrnova

A fost inaugurat muzeul etnografic din localitatea Dud, comuna Tîrnova
Comentează 1

Localitatea arădeană Dud, din comuna Tîrnova, are de ieri un muzeu etnografic. Acesta funcționează în casa parohială și are expuse obiecte vechi de sute de ani.

Ideea înființării unui asemenea muzeu în localitatea Dud îi aparține preotului paroh de aici, Geani Achim, și a apărut acum cinci ani.

Primarul comunei Tîrnova, Florin Farcașiu, spune că ideea preotului a fost una bună, pe care administrația locală a îmbrățișat-o.

"Ideea acestui muzeu a venit din partea preotului paroh Geani Achim, cel care în urmă cu cinci ani de zile îmi spunea că și-ar dori, dar și că există posibilitatea să facă un muzeu al satului la casa parohială. Având în vedere că avea și locația, aceasta a fost restaurată. Obiectele care au fost expuse aici au fost adunate în totalitate de la enoriașii din sat. Sigur că mi s-a părut o idee interesantă și l-am sprijinit în demersul său. Eu unul sunt mândru că în comuna Tîrnova se petrec asemenea acte culturale. Mă refer la acest muzeu, dar și la monografia satului Dud. Toate obiectele pe care o gospodărie de la țară o avea, obiecte bisericești, documente de valoare. Primăria Tîrnova s-a ocupat de reabilitarea acestei case în care funcționează acest muzeu etnografic", a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Tîrnova.

La finele săptămânii trecute, satul Dud a fost plin de oficialități care au participat la evenimentul de inaugurare al muzeului. Slujba de sfințirea a fost condusă chiar de ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide