Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost dezlegat unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Monstrul din Loch Ness chiar există

Monstrul din Loch Ness este un mit cu care mulți dintre noi suntem familiari încă din copilărie și în care mulți dintre noi încă cred. Ei bine, potrivit cercetătorilor monstrul din Loch Ness chiar există, însă nu arată așa cum îți închipuiai tu.

A fost dezlegat unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Monstrul din Loch Ness chiar există
Comentează 1

Oamenii de știință au descoperit că celebru monstru din Loch Ness ar putea fi, de fapt, țiparul gigant european care se pare că seamănă foarte bine cu descrierea creaturii misterioase.

Când sunt foarte tineri, țiparii migrează în râurile și lacurile din Scoția de la o distanță de aproximativ 5000 de kilometri din Marea Sargasso, în apropiere de Bahamas. Așa se face că cercetătorii au găsit ADN-ul acestuia aproape în fiecare mostră de apă colectată.

„Nu am găsit nicio dovadă a unei creaturi care este înrudită cu plesiozaurul în secvențele de ADN găsite în mediu. Ne pare rău, dar ideea cu plesiozaurul nu este validă, bazându-ne pe datele obținute. Nu este ADN de rechin în Loch Ness, conform mostrelor colectate. Nu există ADN de pisică de mare, bazându-ne pe datele colectate. Nu găsim nici dovada unor sturioni", a explicat Neil Gemmell la finalul efortului de cercetare.

Cel care a făcut asocierea dintre monstrul din Loch Ness și țiparul european este profesorul de genetică Neil Gemmell de la Universitarea Otago din Noua Zeelandă. Mai mult, el a fost principalul responsabil cu investigația. Cât despre rezultatele obținute, acesta spune că acestea constituie încă un capitol nou adăugat la misterul lacului.

„Există însă o cantitate foarte mare de ADN de țipar. Țiparii sunt foarte mulți în Loch Ness, cu AND-ul de țipar găsit în aproape fiecare locație din care am colectat mostre. Sunt mulți. Așa că, să fie oare țipari gigantici? Datele noastre nu ne oferă dimensiunea, dar cantitatea foarte mare de material genetic confirmă faptul că nu putem exclude posibilitatea unor țipari gigant în Loch Ness. Ca urmare, nu putem exclude posibilitatea că ceea ce văd oamenii și cred că este Monstrul din Loch Ness este de fapt un țipar mare", a adăugat cercetătorul.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite