Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost condamnat pentru un LIKE pe o reţea de socializare!

A fost condamnat pentru un LIKE pe o reţea de socializare!
Comentează 0

Like-urile pe Facebook pot dăuna buzunarului. Un internaut elvețian de 45 de ani a avut probleme cu justiția, după ce a dat like mai multor articole care îl acuzau pe activistul pentru drepturile animalelor Erwin Kessler de antisemitism și rasism.

Bărbatul a fost condamnat de un tribunal din Zürich pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elvețieni, ceea ce reprezintă o premieră în ţara cantoanelor.

Totul s-a întâmplat în vara anului 2015, când bărbatul a participat la o discuție pe Facebook între apărătorii drepturilor animalelor. Cu această ocazie, el a dat "like" la șase articole care evocau presupuse poziții rasiste și antisemite ale președintelui asociației elvețiene contra "uzinelor de animale" (l'Association Contre Les Usinines d'Animaux, ACUSA).

Așa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, aceste texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat la această calomnie, contribuind la răspândirea acesteia pe scară mai largă.

Așadar, bărbatul va fi mult mai atent de acum la activitatea sa de pe rețelele de socializare!

sursa: stirinebune.gsp.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite