Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost acordat premiul Nobel pentru Chimie


Premiul Nobel pentru Chimie pe 2019 a fost acordat cercetătorilor John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham, Akira Yoshino, pentru că au dezvoltat bateriile cu litiu.

A fost acordat premiul Nobel pentru Chimie
Comentează 0

În comparaţie cu bateriile tradiţionale, bateriile litiu-ion sunt reîncărcabile, durează mai mult, au o densitate energetică superioară, cântăresc mai puţin şi au o durată de viaţă mai lungă.

"Bateriile cu litiu-ion ne-au revoluționat viața și sunt folosite în orice, de la telefoane mobile la laptopuri și vehicule electrice", a replicat comitetul.

„Prin activitatea lor, laureații din acest an la Chimie au pus bazele unei societăți wireless, fără combustibil fosil”, a adăugat comitetul. 

Anul trecut, premiul Nobel pentru chimie a fost decernat cercetătoarei Frances H. Arnold, pentru metoda sa de dezvoltare direcţionată a enzimelor, proteine care catalizează reacţiile chimice, şi lui George P. Smith şi Gregory P. Winter, pentru cercetările lor legate, printre altele, de bacteriofagi, virusuri care infectează bacterii şi pot fi transformate în proteine noi. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite