Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A dus o sarcină timp de 57 de ani. Când medicii au operat-o au găsit un bebeluș!

A dus o sarcină timp de 57 de ani. Când medicii au operat-o au găsit un bebeluș!
Comentează 0

O braziliancă a fost spitalizată cu dureri de stomac îngrozitoare. Radiografiile au dezvăluit că femeia purta în pântece, de 57 de ani, un fetus care se calcificase.

Această condiţie medicală este denumită în termeni medicali „bebeluş litopedion" (din greacă: litho – piatră, pedion – copil). „Fătul litopedion" este un fenomen foarte rar care apare atunci când fetusul moare în timpul unei sarcini ectopice (extrauterine). Fiind prea mare pentru a fi resorbit de organismul mamei, fătul va rămâne în cavitatea abdominală începând se se calcifieze subcutanat, proces care o apără pe mamă de ţesutul mort, prevenind infecţia.

„Prin ecografie nu a fost posibil să vedem fetusul. L-am văzut cu ajutorul radiografiilor. Am văzut faţa bebeluşului, oasele mâinilor şi picioarelor, şira spinării şi coastele", spune Gesneria Saraiva Kratka, ginecolog la spitalul din Porto Nacional, Brazilia, unde a fost tratată femeia căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, notează „International Business Times".

Femeia de 84 de ani şi-a amintit că a fost însărcinată cu peste 50 de ani în urmă, dar susţine că şi-a pierdut copilul după ce a simţit dureri crâncene în timpul sarcinii. Când a văzut că burta nu îi mai creşte şi că bebeluşul nu se mai mişca, a presupus că bebeluşul fusese eliminat de organism.

sursa: realitatea.net

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite