Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A doua ediţie a fARAD debutează în câteva zile

A doua ediţie a fARAD debutează în câteva zile
Comentează 0

Un festival de film documentar original în peisajul național, a cărui identitate se inspiră din poziția de frontieră a Aradului, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității si modalități de a transcende limitele și granițele - formale sau naționale. Cu un nume care reunește practica filmului cu numele orașului gazdă, și în același timp sugerează capacitatea de a condensa energie si de a transmite electricitate, fARAD prezintă filme documentare, hibride si experimentale.

Tema acestei a doua ediţii a festivalului este PORTRET / PEISAJ (PORTRAIT / LANDSCAPE) și este inspirată de constrângerile formale ale documentelor digitale, dar, mai ales, de abordările specifice ale celor mai importante documentare internaționale din ultimul an, care vor fi prezentate publicului arădean: imaginea “pe lung” și “pe lat”, perspectiva de adâncime și unghiul larg, concentrarea pe context sau pe individ.

Despre festival

Festivalul de film documentar fARAD este inițiat de Corina Șuteu și organizat de Romanian Film Initiative | FilmETC, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. Acesta este al doilea festival de film produs de Romanian Film Initiative | FilmETC, după Making Waves: New Romanian Cinema, organizat la Lincoln Center în New York și ajuns anul acesta la a zecea ediție.

fARAD este un eveniment ce beneficiază de suportul logistic al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 și de parteneriate locale: kinema ikon și KF Arad.

PROGRAM

Cinema ARTA: Intrarea libera

JOI, 15 OCTOMBRIE 2015

19:00     Deschiderea oficială: Primarul chinez  (The Chinese Mayor)

VINERI, 16 OCTOMBRIE 2015

17:00     Secretul nasturelui de sidef  (The Pearl Button)

19:00     Amy

21:30     Bondoc

SAMBATĂ, 17 OCTOMBRIE 2015

17:00     Citizenfour

19:30     Virunga

21:30     Spune-mi Marianna  (Call Me Marianna)

DUMINICA, 18 OCTOMBRIE 2015

19:00     Drifter

21:00     Închiderea oficială: Omul cu camera de filmat  (Man with a Movie Camera)

EVENIMENTE CONEXE

Bar KF: Intrarea libera

VINERI, 16 OCTOMBRIE

14:00     Zona fARAD: Cine are nevoie de documentar?

               Conversație cu Mona Nicoară și Mihai Chirilov despre identitatea, conținutul și ambițiile festivalului arădean. Moderator: Corina Șuteu.

Zona fARAD este o platformă de întâlniri și mese rotunde dedicate filmului documentar.

DUMINICĂ, 18 OCTOMBRIE

14:00     Atelier fARAD

Întâlnirea anuală a tinerilor documentariști din Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite