Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României

99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României
Comentează 0

Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina – Filiala „Vasile Stroescu” Arad au organizat luni, 27 martie 2017, un eveniment dedicat aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României.

Acest eveniment este organizat în contextul în care la nivel național, încă de anul trecut se pregătește aniversarea centenarului Marii Uniri de la 1918.

Anul 2018 marchează așadar 100 de ani de existență a României moderne. Rând pe rând, la 27 martie, la 28 noiembrie și la 1 decembrie 1918, provinciile istorice Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au alipit Regatului României, prin voința manifestată democratic de majoritatea locuitorilor.

Având în vedere rolul istoric determinant al orașului Arad în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, Arad, Întâiul oraș al Unirii se reafirmă ca generic în acest moment binevenit, în care este necesar a fi reidentificate și reafirmate resorturile istorice și culturale ale Aradului.

Astfel, instituțiile culturale majore ale orașului, dar nu numai, au demarat un program de pregătire a manifestărilor și activităților organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918, acest eveniment de luni, 27 martie, înscriindu-se în cadrul acestui conglomerat de manifestări.

Programul manifestărilor:

Ora 11.00 – Slujbă religioasă la Căminul de fete (Str. Mihai Eminescu)

Ora 13.00 – Simpozion istoric și recital al Cenaclului AD (Sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ Arad).

Galerie foto (33)


Scrie un comentariu

trimite