Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

77 de milioane în 2022, pentru investiții, din excedentul bugetar

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de astăzi, alocarea a peste 77 de milioane de lei, fonduri provenite din excedentul bugetar al instituției, pentru realizarea unor investiții și pentru unele proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile (cofinanțare a unor proiecte europene).

77 de milioane în 2022, pentru investiții, din excedentul bugetar
Comentează 0

„Excedentul bugetar se dovedește o sursă importantă de finanțare sau cofinanțare a unor investiții derulate de către Consiliul Județean Arad. Sunt cuprinse, în aceste finanțări, toate domeniile aflate în responsabilitatea instituției: Sănătate, Asistența Socială și Protecția Copilului, ISU, Învățământul special, Cultură și, nu în ultimul rând, Infrastructura Rutieră. Și în acest an, ca și în cei precedenți, punem un accent deosebit pe investiții, care au un rol dublu: răspund nevoilor societății și generează fonduri în economie, impulsionând mediul de afaceri. Este foarte important, în derularea investițiilor, să existe o sursă de finanțare permanentă, la îndemână, iar excedentul bugetar se dovedește acea resursă care ne oferă soluții ori de câte ori avem nevoie”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Repartizarea a 77.099.000 lei din excedentul bugetar al anilor precedenți s-a realizat având în vedere resursele limitate ale bugetului Județului Arad la repartizarea surselor pe ordonatorii de credite terțiari, ținându-se cont de asigurarea funcționalității acestora, de necesitatea alocării resurselor financiare pentru cofinanțarea din bugetul local a proiectelor cu finanțare nerambursabilă postaderare și de asigurarea derulării investițiilor în continuare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite