Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

7 MILIOANE de români vor avea pensii mai mici, din cauza unei decizii luate de Guvernul Tudose

Aproximativ șapte milioane de angajați din România vor suferi o reducere semnificativă a pensiilor lor viitoare în urma reformelor adoptate luna aceasta de Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, potrivit Agerpres, care citează Financial Times.

7 MILIOANE de români vor avea pensii mai mici, din cauza unei decizii luate de Guvernul Tudose
Comentează 0

Îmbunătățirea speranței de viață ar urma să crească numărul pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani până la aproape 30% din populația totală în anul 2040, ceea ce va pune presiuni suplimentare asupra sistemului de pensii finanțat de stat, comentează publicația britanică.

"România a putut să pună la punct scheme de pensii private excelente și nu ar trebui să înceapă să le dezmembreze prin scăderea nivelului contribuțiilor guvernamentale", a declarat Janwillem Bouma, președintele PensionsEurope, o asociație a fondurilor de pensii, cu sediul la Bruxelles.

"Aceasta va prezenta provocări majore dacă nu se adoptă politici adecvate pentru contrabalansarea acestor efecte", a apreciat Janwillem Bouma, precizând că sunt necesare mai multe economii la pensiile private pentru consolidarea creșterii economice a României.

Guvernul de la București a adoptat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un act normativ care prevede diminuarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75% începând din 2018.


Scrie un comentariu

trimite