Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

5 lucruri pe care trebuie să le știți despre cremele pentru tenul matur

Cremele antirid sunt printre produsele de bază pe care orice femeie trecută de vârsta mijlocie ar trebui să le aibă. După o perioadă, din cauza factorilor externi, dar mai ales din cauza celor interni se instalează ridurile, acele mici adâncituri din piele care dezvăluie trecerea timpului.

5 lucruri pe care trebuie să le știți despre cremele pentru tenul matur
Comentează 0

Însă, pe piață există o mulțime de creme antirid, iar în momentul în care femeile sunt puse în fața atâtor branduri, texturi și compoziții, pot fi deseori copleșite. 

De aceea, pentru a vă ușura procesul decizional după ce urmati o dieta de detoxifiere, cum ar fi dieta balerina, noi avem un mini-ghid de cumpărare a cremelor antirid pentru a ști exact la ce anume trebuie să vă uitați în momentul în care achiziționați un astfel de produs.

1. Crema trebuie să conțină SPF

Prima și cea mai importantă lecție pe care trebuie să o învățați este că SPF-ul este prietenul cel mai bun al tenului dumneavoastră deoarece nimic nu vă îmbătrânește mai mult tenul decât expunerea la soare.

Este foarte important ca o cremă antirid să conțină și SPF deoarece efectul razelor UV determină o degradarea celulară și chiar moartea celulelor sănătoase mai devreme decât ar trebui. Astfel, cea mai buna crema antirid pe care o puteți alege are și SPF care să vă protejeze de radicalii liberi și de soare.

2. Crema antirid conține ingrediente cu efect de reumplere a pielii

Tenul matur tinde să devină uscat, tern și obosit, de aceea în momentul în care căutați cea mai bună cremă antirid după 40 de ani trebuie să aveți în vedere ca aceasta să conțină ingrediente cu o densitate mare pentru a reumple liniile fine.

Acidul hialuronic, ceramidele și acizii grași omega sunt ingredientele pe care trebuie să le căutați în lista de ingrediente ale cremei dumneavoastră antirid. Rezultatul va fi cu siguranță cel așteptat: hidratare, reumplere a ridurilor și regenerare celulară.

3. Crema antirid are ingrediente de refacere a pielii

Ingredientele de refacere a dermei vor ajuta pielea să pară mai tânără și mai sănătoasă. Acestea au abilitatea uimitoare de a restaura celulele pielii, de a le da vitalitate, asemănător modului în care se întâmpla acest lucru în tinerețe.

Aplicând zilnic produse care au în compoziția lor retinol, niacinamide, peptide, ceramide, acid linoleic și adenozină, fermitatea și aspectul general al pielii se va îmbunătăți considerabil. Acestea au un beneficiu major, și anume, faptul că au abilitatea de a lupta împotriva factorilor externi care pot aprofunda adâncimea ridurilor. Goji cream este un exemplu bun de crema antirid care lupta împotriva acestor factori externi.

Retinolul este un ingredient minune, dar care necesită o aplicare corespunzătoare. Nu doar că are un efect benefic asupra ridurilor, dar este prescris deseori de către dermatologi și pentru tratarea tenului acneic. 

Cât despre peptide, ele generează producerea de colagen , niacinamidele ajută la păstrarea apei în țesut pentru a asigura hidratarea continuă a pielii, iar acidul linoleic (omega-6) are un rol deosebit de important pentru refacerea celulară.

4. O cremă bună antirid conține antioxindați

Antioxidanții sunt vitali pentru tenul matur deoarece pot să ajute la recăpătarea vitalității și a tonusului pielii, iar în momentul în care sunt combinați cu ingrediente pentru reumplerea și refacerea țesutului, rezultatele vor fi uimitoare. 

Antioxidanții reprezintă caii de bătălie dintr-o cremă deoarece luptă cu stoicism împotriva poluării care distrug suprafața pielii și o fac să arate mai ternă. 

Antioxidanții dintr-o cremă nu trebuie să fie extrași din cine știe ce ingrediente sofisticate, ci pot foarte bine să provină din componente precum extract de strugure sau ceai verde. 

Cercetările realizate până în acest punct au demonstrat că o cremă antirid cu antioxidanți naturali fac pielea să arate mai tânără cu 20 de ani.

5. Cremele antirid au nevoie de un ambalaj special

În ciuda formulelor sale aproape magice, chiar și cele mai bune creme antirid își pierd din proprietăți în momentul în care sunt ambalate în recipiente alese necorespunzător. Dacă sticluța/ cutia cremei nu este aleasă în conformitate cu cerințele ingredientelor sale, pielea dumneavoastră nu va beneficia de ajutorul pe care aceasta se angajează să-l ofere.

Spre exemplu, antioxidanții și ingredientele pentru refacere celulară își pierd din valoare în momentul în care sunt expuse la soare, lumină și aer, de aceea cremele care conțin aceste componente trebuie să fie ambalate în recipiente închise la culoare, opace. 

De asemenea, un aspect foarte important este să verificați dacă ați închis bine recipientul pentru a nu permite degradarea acestora.

Așadar, aceste sunt principalele aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere în momentul în care doriți să vă achiziționați o cremă antirid. Cu toate acestea, ridurile nu trebuie privite ca pe niște inamici, ci ca pe un semn al instalării unei alte perioade din viața voastră, mult mai matură și mai înțeleaptă.