Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

4 lucruri controversate, pe care toți le credem, despre NAȘTEREA LUI IISUS

Cu toții (sau, fie, aproape toți) știm că de Crăciun sărbătorim nașterea Domnului Iisus Hristos dar asta nu e tot. Sunt atâtea detalii și lucruri mai puțin cunoscute pe care sigur nu le-ai auzit până acum.

4 lucruri controversate, pe care toți le credem, despre NAȘTEREA LUI IISUS
Comentează 1

1. IISUS E NĂSCUT ÎN DECEMBRIE
În primul rând... știm cu toții că pe 25 decembrie s-a născut Iisus, mititel, înfășățel... așa cum spun colindele. Ei bine, se pare că această teorie a apărut prin secolul IV și nu este deloc adevărată.
În urma unor calcule, astronomii au descoperit că Iisus s-ar fi născut mai degrabă pe 17 iunie.

2. TREI MAGI AU VENIT LA IISUS
Se spune că la ieslea în care s-a născut Iisus au venit trei magi de la răsărit care i-au adus daruri. Ei bine, numărul este, probabil... inventat, deoarece nu există scris niciunde câți magi ar fi venit de fapt.

3. IISUS S-A NĂSCUT ACUM 2014 ANI
Da, da, nu doar că Iisus e născut în iunie, și nu în decembrie, dar el nu e nici măcar născut în... anul 1. Amuzant cum sună, El s-a născut undeva între anii 7 și 2 înaintea lui Hristos :)

4. IISUS S-A NĂSCUT ÎN IESLE
Ok după ce am demontat aproape tot ce știai despre nașterea lui Iisus, vine una și mai grea: Iisus nu s-a născut în grajd, în iesle, în fân. Nici pe departe. El s-ar fi născut fie în casa vreunei rude, care o adăpostea pe Maria, fie într-o peșteră.

sursa: libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide