Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

31 de CODURI ROȘII ȘI PORTOCALII într-o singură zi! Furtunile violente și grindina au făcut dezastru în țară

Dezastru în mai multe zone din țară, lovite de furtuni violente, grindină și ploi torențiale. Cea mai gravă situație s-a înregistrat în Zalău. Acolo, vântul extrem de puternic a rupt copaci, mai multe clădiri au fost avariate, iar apa a inundat străzi, curți si subsolurile blocurilor. Întro singură zi, meteorologii au emis 31 de coduri portocalii și roșii de furtună. 

31 de CODURI ROȘII ȘI PORTOCALII într-o singură zi! Furtunile violente și grindina au făcut dezastru în țară
Comentează 0

În Zalău a fost furtună cum oamenii spun că n-au mai văzut. Vântul extrem de puternic a distrus tot în cale. Mai multe clădiri au fost avariate, iar câteva mașini au fost distruse de copacii căzuți. Orașul a fost sub cod roșu pentru 30 de minute. A turnat cu găleata și a căzut și grindină de mari dimensiuni. 

Apa, care pe alocuri a măsurat jumătate de metru, a inundat curţi şi subsolurile blocurilor. Primarul a declarat că, la un moment dat, toate străzile din oraș au fost inundate. 

Pompierii au intervenit în mai multe zone, pentru a îndepărta copacii prăbușiți și i-au ajutat pe oameni să scoată apa din gospodării.

Cod roșu de ploi și vijelii a fost și în Bacău. În localitatea Vultureni a plouat torențial și a căzut grindină. De frica unui dezastru, oamenii au lansat rachete antigrindină.

Inundații au fost și județul Vaslui. Pompierii au intervenit pentru a îndepărta aluviunile de pe carosabil, pentru ca ambulanța să poată trece și să ajungă la o femeie bolnavă.

În județele Suceava și Iași, bucățile mari de gheață au distrus mai multe mașini.

De furia ploilor nu au scăpat nici agricultorii. În numai un sfert de oră, furtuna a făcut pagube de mii de euro legumicultorilor din comuna gălățeană.

Pe parcursul zilei de ieri au fost emise, în total, 31 de mesaje de avertizare de tip nowcasting, dintre care 25 portocalii și 6 roșii. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite