Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

3 sfaturi pentru a alege preșuri și covorașe de baie

Comentează 0

Covorașele și preșurile de baie sunt o completare funcțională și în același timp elegantă pentru orice baie, dar cu o astfel de varietate de stiluri, culori și materiale oferite, selectarea celei potrivite necesită o anumită deliberare.

Din fericire însă, acest lucru înseamnă că există opțiuni care se potrivesc oricărui buget, cerință și gust. Vă oferim câteva sfaturi pentru a alege covorul sau preșul de baie perfect pentru dumneavoastră.

Ar trebui să aleg un preș de baie sau un covoraș de baie?

Covorașele și preșurile de baie pot fi utilizate în același mod. Așezate în fața dușului sau a băii, acestea ajută la absorbția apei de pe corp după spălare. De asemenea, ele țin departe de podea excesul de apă, care altfel ar putea face gresia alunecoasă și ar putea duce la rănire.

Cu toate acestea, există însă și câteva diferențe esențiale între cele două, care pot avea un impact asupra deciziei dumneavoastră:

            - Preșurile de baie sunt făcute special pentru a fi aruncate întâmplător în baie atunci când este nevoie, iar în caz contrar pot fi atârnate sau depozitate. Covorașele de baie, pe de altă parte, vor rămâne tot timpul pe podeaua băii.

            - Preșurile de baie sunt în principal funcționale, deși asta nu înseamnă că nu pot arăta și ele bine.

            - Covorașele de baie, care sunt de obicei mai groase și mai pufoase decât covorașele de baie, sunt mult mai mult pentru a adăuga la aspectul băii. Adesea au un suport din cauciuc sau un alt tip de suport antiderapant.

            - Preșurile de baie sunt de obicei mai absorbante și mai ușor de curățat decât covorașe de baie

            - Covorașele de baie pot fi folosite pentru a adăuga o notă de lux în baie și vă pot ține degetele de la picioare calde în acele dimineți reci de iarnă, când ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să pășiți pe o podea de gresie înghețată.

 

Puteți alege chiar să achiziționați și preșuri și covorașe de baie pentru a obține cu adevărat ce e mai bun din ambele lumi.

Cum ar trebui să selectez culorile covorașelor și preșurilor de baie?

Covorașele de baie vă permit să vă distrați puțin cu culoarea în baie - o încăpere care altfel poate părea destul de sterilă. Cu toate acestea, doriți să vă asigurați că cel pe care îl alegeți complimentează atât tonul, cât și senzația camerei.

Dacă urmăriți o senzație relaxantă de spa, atunci veți dori să optați pentru covorașe de baie în culori calde și calme, asemănătoare naturii, cum ar fi maro, bej și verde pal. Albastrul poate fi, de asemenea, folosit pentru a reprezenta culoarea oceanului.

Pe de altă parte, pentru o cameră de oaspeți, ați putea dori să faceți ecoul culorilor din dormitor, selectând covorașe de baie  pe cele care se potrivesc îndeaproape cu cele ale plapumei, perdelelor sau covorului.

Preșurile de baie sunt mult mai asemănătoare cu prosoapele în ceea ce privește funcția și aspectul, așa că este bine să selectați culori care să se potrivească cu acestea. Multe locuri vând de fapt preșuri de baie în aceleași culori și modele ca și prosoapele, așa că optați pentru acestea dacă este posibil.

Dacă nu, alegeți un preș de baie în culoarea dominantă a prosoapelor dvs. Dacă folosiți două culori diferite, atunci selectați doar una pentru preșul de baie. Alternativ, ați putea cumpăra un preș de baie în fiecare dintre culori și să alternați utilizarea lor.

Cât de des ar trebui să vă spălați covorașele de baie?

Modul în care aveți grijă de covorul sau preșul dvs. va determina durata de viață totală a acestuia. Curățarea regulată este o parte esențială a îngrijirii covorului dvs. de baie pentru a elimina bacteriile.

În timp ce preșul de baie poate fi ușor atârnat deasupra căzii sau a dușului pentru a se usca după utilizare și apoi aruncat în mașina de spălat o dată la două săptămâni, covoarele de baie pot fi puțin mai dificil de întreținut.

Cerințele de îngrijire diferă pentru fiecare tip, dar iată câteva reguli de bază de urmat:

  • Scuturați covorul pentru a îndepărta murdăria, resturile și părul care ar putea fi prinse în fibre.
  • Asigurați-vă că verificați cu atenție eticheta pentru orice instrucțiuni de curățare specifice covorului pe care îl aveți.
  • Cele mai multe tipuri de covorașe de baie pot fi spălate la mașină, dar veți dori să alegeți un ciclu delicat pentru a nu deteriora suportul covorului. Selectați o temperatură caldă sau fierbinte pentru covoarele din țesătură pentru a vă asigura că orice mucegai sau bacterie este eliminată.
  • Pentru covoarele care se spală doar manual, cele construite din bambus, iută și alte fibre naturale, umpleți chiuveta cu apă caldă și câteva linguri de detergent de rufe, adăugați covorul și folosiți un burete pentru a-l freca ușor. După spălare, va trebui să clătiți covorul cu apă rece până când tot detergentul este eliminat.


Scrie un comentariu

trimite