Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

3 lucruri de care să ținem cont când alegem ușile de interior

Atunci când discutăm despre designul interior al casei, mereu căutăm să facem alegerile potrivite pentru gusturile noastre. “Acasă” reprezintă locul pe care îl amenajăm cu drag, motiv pentru care aspectul locuinței este foarte important. 

3 lucruri de care să ținem cont când alegem ușile de interior
Comentează 0

Astăzi vorbim despre cum alegem ușile de interior și care sunt aspectele de care trebuie să ținem cont atunci când facem o astfel de achiziție.

1. Cromatică

Nu există o regulă anume în sensul acesta. Sunt câteva sfaturi de design care ne ajută să obținem efectul pe care îl dorim în amenajarea unei camere. Este recomandat ca în cazul asortării cromatice, să fim atenți la perechea ușă-parchet. De multe ori, există tendința de a potrivi ușa cu mobilierul, însă în cazul mobilierului, gusturile se schimbă și poate fi ușor înlocuit, pe când pardoseala reprezintă o investiție pe termen lung.

În cazul în care pardoseala are o nuanță deschisă, atunci este indicat să optăm pentru o ușă albă, simplă, cu un finisaj lucios. Între o ușă de interior albă și o nuanță îndrăzneață a pereților se creează un contrast armonios.  Astfel, putem contura un stil modern sau minimalist. 

Dacă totuși ești adeptul unui stil mai clasic, care denotă eleganță, și ai ales un parchet cu un ton închis, atunci poți opta pentru o ușă de interior cu o nuanță mai închisă decât cea a parchetului. 

2. Izolare termică și fonică

Atunci când alegem ușa de interior, izolarea termică și cea fonică sunt factori decizionali! Dincolo de aspect, căutăm o ușă practică. Grosimea stratului izolant de lemn sau vată din interiorul ușii ne asigură protecția fonică și cea termică. În același timp, trebuie să avem în vedere că o ușă confecționată din lemn masiv sau MDF asigură o izolare mai bună decât o ușă care are în componența sa sticlă.

În cazul în care ești în căutarea unei uși de interior pentru locuința ta, grosimea minimă recomandată a foii de ușă este de 40 mm, astfel încât gradul de izolare să fie unul satisfăcător. 

3. Acordă o atenție sporită materialului din care este realizată ușa

Calitatea primează, iar ușile de interior nu sunt elemente pe care ne dorim să le schimbăm de mai multe ori pe parcursul unui an. Atunci când alegem pardoseala sau ușile, trebuie să luăm în calcul că este o investiție în casă și să  ne gândim care sunt așteptările noastre de la produs. 

Lemnul masiv este cunoscut pentru aspectul inedit pe care îl oferă, însă trebuie să ținem cont că este un lemn pretențios din punct de vedere al întreținerii și nu este foarte rezistent la umiditate. În timp, ar putea apărea deformări în cazul în care lemnul nu este perfect uscat. Un avantaj al ușilor confecționate din lemn masiv este acela că, în cazul unor șocuri care produc probleme de estetică, poate fi refinisat. Astfel, poți opta pentru o ușă de interior din lemn masiv pentru a face trecerea de la dormitor la living, însă nu este tocmai o alegere bună pentru montarea în spații unde nivelul de umiditate este mai ridicat, cum ar fi bucătăria sau baia. 

Ușile de interior din MDF sunt, în schimb, o alternativă pentru a obține un stil elegant al casei. Comparativ cu ușile din lemn masiv, au un preț mult mai accesibil și vin într-o gamă mult mai largă de finisaje, pentru toate gusturile. În plus, MDF-ul este rezistent și nu se va expanda sau contracta din cauza căldurii și a umidității. Totuși, în cazul unor șocuri, nu sunt la fel de ușor de retușat.

Acestea au fost principalele aspecte la care trebuie să fim atenți în momentul în care ne alegem ușile de interior care să ne completeze casa. La Glasspandoor ți-am pregătit o gamă diversificată de produse, pentru toate gusturile!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite