Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

2.500 de români, ținuți o vreme blocați între Austria și Ungaria, au ajuns noaptea trecută în PTF Nădlac II / UPDATE: Numărul românilor care au trecut vama a ajuns la 3.000

După ce Ungaria și-a deschis provizoriu granițele, la cererea diplomaților români, pentru a permite tranzitarea țării de către cei aproximativ 3.500-4.000 de oameni, blocați la granița cu Austria, noaptea trecută, în jurul orei 2, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a ajuns primul val. Polițiștii de frontieră  vorbesc de 2.500 de persoane, pentru care s-au efectuat formalitățile de intrare în țară.

2.500 de români, ținuți o vreme blocați între Austria și Ungaria, au ajuns noaptea trecută în PTF Nădlac II / UPDATE: Numărul românilor care au trecut vama a ajuns la 3.000
Comentează 0

Update 1 Numărul românilor care au trecut vama a ajuns la 3.000

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în urma demersurilor efectuate de autoritățile române, în cursul acestei nopți și în această dimineață, Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.


„În această noapte, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau  cetățeni români și străini. Menționăm că, în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

„Polițiștii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control. Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora. În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţara, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în tara, avand ca zona de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infectie cu Covid19. Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră catre personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natura medicala și luarea altor măsuri specifice cu caracter medical, autoizolare la domiciliu sau carantinare”, mai spun reprezentanții instituției.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite