Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

175 de ani de la naşterea lui Ioan Slavici: autorităţile de la Şiria au „reaprins candela preţuirii” (FOTO)

Pe 18 ianuarie 1848 se năştea, la Şiria, Ioan Slavici, cel care avea să pună localitatea pe harta marii literaturi. Fiu al maistorului cojocar Sava Slavici şi al Elenei Borlea, din familia căreia făcea parte şi Sigismund Borlea, ziarist, om politic şi deputat în Dieta Ungariei, care avea să-i devină exemplu de urmat, Ioan Slavici avea să devină un nume de referinţă al literaturii româneşti.

175 de ani de la naşterea lui Ioan Slavici: autorităţile de la Şiria au „reaprins candela preţuirii” (FOTO)
Comentează 1

Astăzi, autorităţile locale de la Şiria l-au comemorat în parcul din faţa muzeului care-i poartă numele.

„Sub vibrația momentului, reaprindem candela prețuirii nașterii marelui scriitor șirian IOAN SLAVICI, născut la data de 18 Ianuarie 1848 la Șiria.

El este cel din urmă principe din generația marilor clasici, a cărui siluetă se împletește cu a lui Eminescu, Caragiale, Maiorescu și Iorga.

În întreaga sa creație literara nu uită să se refugieze mereu în "lumea binecuvântată a șirienilor săi", ale cărei amprente sufletești l-au însoțit din anii copilăriei și până la plecarea în veșnicie.

La 175 de ani de la nașterea sa să-i cinstim memoria și să retrăim împreună marea bucurie că în tezaurul Șiriei s-a înscris ca valoare nepieritoare numele scriitorului - Ioan Slavici”, a scris pe Facebook primarul Valentin Bot.

Sursa foto: Facebook Valentin Bot

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite